Gazet van Antwerpen Stad en Rand

An Driesen pakt gouden medaille

-

Met 250 deelnemers uit 25 landen is de Diamond Cup in Deurne afgelopen weekend een voltreffer geworden. Bovendien haalden de Antwerpse regiogenot­en zowel bij de jeugd, de volwassene­n als de veteranen medailles.

“Dit was de beste editie van de zeven die we al georganise­erd hebben”, zegt organisato­r Koen Spitaels van Niji Yama Antwerpen. “Iedereen is het er stilaan over eens dat de Diamond Cup Europa’s meest aantrekkel­ijke wedstrijd is in het volcontact karate. Met 250 vechters uit 25 landen was zowat de hele Europese top aanwezig.”

Het niveau in Antwerpen lag dan ook bijzonder hoog. Toch gingen er ook enkele medailles naar karateka uit onze regio. Zo werd An Driesen, die ondertusse­n wel in Zwitserlan­d woont, katakampio­en bij de vrouwen. Als huidige Europese kampioen maakte ze haar naam dus waar.

In het kumite of gevecht bij de jeugd waren er bronzen medailles voor Jawad Afia Anoussi, Brandon Jacobs en Taron Kelichian. Bij de veteranen +40 jaar haalde Artur Gevorgyan (Niji Yama) de finale. Daarin moest hij echter de duimen leggen voor de Duitser Sergej Ritter. Tot slot pakte Nina Stuer (Niji Yama) ook nog brons bij de vrouwen.

Spitaels: “Onze eigen clubleden zorgden voor enkele schitteren­de uitslagen, alleen onze mannen konden de podiumverw­achtingen niet inlossen. Intussen tellen we af naar onze volgende editie in 2020. Aangezien het dan exact honderd jaar geleden is dat de stad Antwerpen de Olympische Spelen organiseer­de, gaan we dan een heel groot tornooi houden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium