Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De jongens van de Wasbar doen het nu met eclairs

Nieuwe winkel Chez Claire opent in De Wilde Zee

-

Dries Henau en Yuri Vandenboga­erde, de mannen achter de populaire Wasbar, komen na een korte bezinnings­periode met Chez Claire, een zaak met oog voor eclairs en de mysterieuz­e Claire. Zaterdag openen ze hun zaak in winkelzone De Wilde Zee.

Dries Henau en Yuri Vandenboga­erde stampten in 2012 het Wasbarconc­ept uit de grond. “In drie jaar startten ze wasbars in Gent, Antwerpen en Kortrijk. “Heftig”, zegt Dries. “Ook omdat we onszelf geen tijd gaven om op adem te komen. Na de overname in 2015 zouden we rust nemen. Mooi mislukt”, lacht Yuri.

Tijdens een citytrip stootten ze in Parijs op een eclairwink­el. “Super lekkere eclairs”, zegt Dries. “Uit een winkel zonder ziel of liefde”, voegt Yuri toe.

Ze wisten toen al dat ze dat beter konden, al wisten ze niet hoe je een eclair bakt. “We hebben onze strepen verdiend in het maken van een merk en dit is een goed product. Het is het eerste dat je als kind eet”, lacht Dries. “Maar het moet meer zijn dan dat. Vanaf het moment dat je binnen- komt, willen we je laten wegdromen. Daarom is het interieur er een beetje over, zodat je makke- lijk iets kan vieren. Je zou zo’n winkel moeten verlaten met een chique draagtas, blij omdat er een guilty pleasure (heimelijk red.)

in zit.”

pateeke

pleziertje, ‘Eclair’ op onze etalage letteren. Dat was buiten Claire gerekend. Ze nam haar lipstick, schrapte de

en schreef er een sierlijke achteraan om te vormen. En ineens zijn het háár eclairs. Haar slogan hangt achter de toonbank:

‘E’

is

Claire

‘La vie est nulle sans bulles’,

‘e’

‘Que d’ eclairs quoi’ (het zijn maar eclairs, red.).”

Maar als klassedame wil ze wel haar eigen champagne hebben, een even feestelijk product als een eclair. Claire schreef op het etiket:

het leven niks zonder bubbels.

Yuri en Dries hebben voorlopig dertien soorten eclair, van de gewone (3,90 euro) over pistache, framboos, karamel met zeezout tot triple black chocolate of citroen met yuzu (allemaal 4,50 euro). Hoe meer je er koopt, hoe goedkoper ze worden. Claire schrijft over deze op de geschenkve­rpakking:

je ne regrette rien’. guilty pleasure

‘Non,

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium