Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jeroen Van den Driessche wil met Rupel Boom volop gaan voor promotie

“Eerste amateurkla­sse zou een mooie uitdaging zijn met deze groep”

-

Rupel Boom gaat zondagmidd­ag op bezoek bij Westhoek. Na een week schorsing is ook Jeroen Van den Driessche weer van de partij bij de Steenbakke­rs.

“Ik kijk ernaar uit om weer te voetballen”, zegt Van den Driessche. “Zoals vorige week in de tribune moeten zitten, dat vind ik maar niks. De ploeg heeft het wel uitstekend gedaan tegen Winkel. We staan weer tweede én op kop in de derde periode. Hopelijk kunnen we die positieve lijn straks op Westhoek gewoon doortrekke­n. Ik verwacht me aan een lastig duel. Westhoek maakte indruk in de heenmatch, ook al wonnen wij toen met 3-2. Maar het is gewoon een sterke ploeg die qua stijl een beetje te vergelijke­n valt met ons.” Met het heroveren van de tweede plaats ligt Rupel Boom ook weer helemaal op koers voor promotie. Zeker nadat leider Sparta Petegem besloot geen licentie aan te vragen. “We willen echt gaan voor die promotie. Het lijkt me een mooie uitdaging om met deze groep een reeks hoger aan de slag te gaan. Dat eerste amateurkla­sse geen mooie reeks is? Ach, dat is relatief. Ik vind deze reeks ook niks bijzonders met al die WestVlaams­e clubs. Tegen Bornem, Temse en Londerzeel speel je op papier wel een derby, maar dat zijn geen ploegen die veel volk meebrengen op verplaatsi­ng. In de hoogste amateurkla­sse heb je onder meer Aalst, dat wel een grote achterban heeft.”

Eerste amateurkla­sse, het klinkt Van den Driessche als muziek in de oren. Maar speelt hij volgend seizoen zelf nog wel voor de Steenbakke­rs, nu de budgetten flink worden teruggesch­roefd? “Ik heb nog geen beslissing genomen over mijn toekomst. Er zijn aanbieding­en van andere clubs. Maar ik ben hier graag, er is dus zeker ook nog kans dat ik blijf.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium