Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Pompen of verzuipen”

Zoersel sleept gelijkspel uit de brand tegen leider Wuustwezel

- WALTER PEERSMANS

Leider Wuustwezel kwam tegen Zoersel niet verder dan een 22 gelijkspel. Een billlijk resultaat na een wedstrijd waarin de schrik om te verliezen bij beide ploegen overheerst­e.

Bram Weyten bracht Wuustwezel op voorsprong. “We begonnen goed aan de wedstrijd en ik kon al vroeg scoren”, zegt hij. “Maar nauwelijks drie minuten later kreeg Zoersel een strafschop. Of die terecht was? Dat laat ik in het midden. Daarna waren wij een beetje het noorden kwijt.”

In de tweede helft bleven beide ploegen voorzichti­g voetballen. “De wedstrijd verliep zenuwachti­g met veel slordighed­en”, zegt Weyten. “Wij zetten druk naar voor en wilden wel degelijk voor de zege gaan. Nick Jansen was nog het dichtst bij de 2-1, maar hij zag de bal via de paal weer in het veld kaatsen. Jammer dat die bal niet binnen ging. We hadden een goede zaak kunnen doen, maar nu lopen we slechts een puntje uit op FC De Kempen, dat zijn wedstrijd vrijdag uitgesteld zag. We blijven ontgoochel­d achter. ”

Bij Zoersel vond trainer Serge Crève, die volgend seizoen Wuustwezel zal coachen, het gelijkspel verdiend. “Wij hebben niet de kwaliteite­n van Wuustwezel. Ik moet mijn spelers felicitere­n voor de inspanning­en die ze leverden om dat punt mee naar huis te kunnen nemen. Ik vond het een terecht gelijkspel. De laatste 25 minuten was het voor ons pompen of verzuipen, maar we overleefde­n. Ik ben fier op mijn spelers.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Kristof Roelants van Zoersel (links) ontzet de bal voor Maxim Bevers van Wuustwezel.
FOTO KOEN FASSEUR Kristof Roelants van Zoersel (links) ontzet de bal voor Maxim Bevers van Wuustwezel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium