Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dat Anthony genoemd wordt bij de Rode Duivels verbaast me niet”

-

Na de winnende treffer van Anthony tegen Zulte Waregem eind november kregen hij en zijn vrouw nog kusjes en hartjes toegeworpe­n van hun zoon, zaterdag moest vader Julien zich gewoon tevredenst­ellen met het feit dat zijn zoon opnieuw scoorde. “Dat is meer dan voldoende, hoor. Als Anthony scoort, maakt me dat trots. En het was nu al de vierde keer dit seizoen dat hij zo’n late overwinnin­gstreffer maakte. Het blijft speciaal.” De

Limbombe Brugse

is bezig aan het sterkste seizoen uit zijn carrière. Niet hetgeen wat je zou verwachten nadat hij zich onder Ivan Leko moest omscholen tot een linkerflan­kverdedige­r. “Is een gewezen aanvaller niet de beste verdediger?”, vindt Julien. “Anthony moest zich aanpassen aan zijn nieuwe rol, maar het heeft hem alleen maar pluspunten opgeleverd. Hij heeft meer moeten verdedigen en is completer geworden. Eigenlijk is hij nu de moderne flankaanva­ller.”

Verdiende contractve­rlenging

Een moderne flankaanva­ller die bij Club al zijn contract verlengde tot 2021 en sinds kort genoemd wordt als potentiële Rode Duivel. Limbombe new style past perfect in het tactische systeem van bondscoach Roberto Martinez. “Het verbaast me eigenlijk niet dat Anthony genoemd wordt bij de nationale ploeg”, zegt Julien. “Als je zo’n goed seizoen speelt, zou je een selectie kunnen verwachten. Het zou voor hem alvast fantastisc­h zijn. In Brugge zit hij sowieso goed op zijn plaats, zijn contractve­rlenging is meer dan verdiend.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium