Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Speurders vinden dader dodelijke diefstal

23-jarige veelpleger Jurgen B. mogelijke spilfiguur in Hoevense moordzaak

- SAM REYNTJENS

Een 23jarige gangster zit in de cel omdat hij verantwoor­delijk zou zijn voor een roof met dodelijke afloop in Hoevenen. Het slachtoffe­r overleed ruim twee weken na de feiten.

Agenten stonden voor een raadsel toen ze op vrijdag 9 februari naar de Populieren­laan in Hoevenen (Stabroek) gestuurd werden. De 75-jarige buurtbewon­er R.V. lag op straat en was lelijk toegetakel­d. En ook: de meer dan tien jaar oude Volkswagen Passat van de man was spoorloos verdwenen. Slachtoffe­r V. werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar ondanks een spoedopera­tie overleed hij daar op zondag 25 februari.

Mislukte autoverkoo­p

Intussen zaten de speurders niet stil. Ze probeerden te achterhale­n wat er voorafgega­an was aan het moment waarop V. aangetroff­en werd. Dat onderzoek leidde vorige week tot de arrestatie van Jurgen B., een veelpleger afkomstig uit Kapellen. B. werd donderdag door de onderzoeks­rechter opgesloten in de gevangenis en verscheen gisteren voor de raadkamer. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt aangehoude­n blijft”, reageerde advocaat Tim Fosté. Jurgen B. zal dus nog zeker een maand in de Antwerpse Begijnenst­raat blijven.

De exacte toedracht van de feiten is nog niet duidelijk. De speurders gaan er van uit dat slachtoffe­r R.V. zijn oude wagen wilde verkopen en dat die verkoop op een overval is uitgedraai­d. Daarbij zou het slachtoffe­r verschille­nde klappen op zijn hoofd gekregen hebben.

Het is afwachten of B. klaarheid kan en wil scheppen over wat er zich die vrijdagavo­nd rond 23.30u afgespeeld heeft in de woonwijk in Hoevenen. Voor kennissen en buren van de man is het nog steeds onbegrijpe­lijk waarom hij het slachtoffe­r werd van zo’n overval.

7jarige met mes op keel

De jonge verdachte kent het klappen van de zweep. Het is niet de eerste keer dat hij achter de tralies belandt. Als 23-jarige heeft hij al aardig wat zware feiten op zijn strafblad.

Zo werd B. in oktober 2013 door de correction­ele rechtbank in Antwerpen als 19-jarige veroordeel­d tot veertig maanden gevangenis, een straf die nadien in beroep bevestigd werd. De reden van de veroordeli­ng? Samen met een andere veelpleger, Bilal E.K. (toen 18 jaar) had B. zonnecente­r Limone in de Melis Stokelaan op Linkeroeve­r in Antwerpen overvallen. B. richtte een pistool op de uitbaatste­r terwijl zijn kompaan een 7-jarige jongen een mes op de keel zette. E.K. zit ondertusse­n een straf van meer dan dertien jaar gevangenis uit voor een reeks overvallen op supermarkt­en, een inbraak en een carjacking. Mogelijk komen de twee jongemanne­n elkaar achter de tralies weer tegen.

 ?? FOTO'S RR ?? Jurgen B. heeft aardig wat feiten op zijn
strafblad.
FOTO'S RR Jurgen B. heeft aardig wat feiten op zijn strafblad.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium