Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bruidegom slaat baby hersenlets­el op trouwfeest

Dader brengt wittebrood­sweken in cel door, bruid wil scheiden na drama in Laakdal

-

Wat een feest moest worden is afgelopen zaterdag in Veerle (Laakdal) geëindigd in een drama: de bruidegom sloeg de amper zes maanden oude baby van zijn uitverkore­ne het ziekenhuis in. Het kindje liep een hersenlets­el op, maar is inmiddels buiten levensgeva­ar. De dader zit in de cel.

Andy N. stapte zaterdag in het huwelijksb­ootje met zijn vriendin, die hij een jaar eerder leerde kennen. De vrouw was toen zwanger van een andere man, maar Andy N. liet aan iedereen die het horen wilde, weten dat hij graag de rol van stiefvader zou opnemen. Hij verliet zijn woonst bij zijn moeder in Eindhout (Laakdal) en trok een paar maanden geleden bij zijn toekomstig­e in.

Afgelopen zaterdag gaven de twee tortelduif­jes elkaar het jawoord. Een bescheiden trouwfeest voor de familie en een paar goede vrienden bij het pasgetrouw­de stel thuis zou het huwelijk bezegelen, maar dat draaide anders uit. “Toen de genodigden naar huis vertrokken, ging Andy uit zijn dak”, zegt korpschef Dirk Van Aerschot van de politie GeelLaakda­l-Meerhout. “Waarom zijn stoppen doorsloege­n, onderzoeke­n we op dit moment nog. Naast de drank sluiten we niet uit dat er ook drugs in het spel waren, want zo’n reactie is niet normaal.”

Met hoofdje op de grond

Tijdens het tumult kwam de baby met zijn hoofdje op de grond terecht waardoor het een hersentrau­ma opliep. Een dringende ziekenhuis­opname verhinderd­e het ergste. De bruid liet ondertusse­n weten dat ze van de geweldenaa­r wil scheiden.

Andy N. zelf brengt zijn wittebrood­sweken in de cel door. Aanstaande vrijdag beslist de raadkamer in Turnhout of hij – in afwachting van zijn proces – in de gevangenis moet blijven. De man is bij de politie bekend voor een drugsdelic­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium