Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil echt helemaal doorbreken”

Ilias Cloetens komt na dit seizoen over van tweede amateurkla­sser Londerzeel

- (pni)

Ilias Cloetens is aan zijn laatste maanden bij Londerzeel bezig. Volgend seizoen speelt hij voor Lyra.

“Ik had voor mezelf twee weken geleden al beslist dat ik bij Londerzeel zou vertrekken”, zegt Cloetens. “Er gaat heel veel bij de club veranderen. Ik heb wel een verkennend gesprek gehad met de nieuwe sportief manager, maar uiteindeli­jk leek het me beter om andere oorden op te zoeken. Bij Lyra vind ik Tom Schipper als trainer terug. Ik werkte al een keer met hem als coach toen ik bij City Pirates speelde. Hij wilde me er bij Lyra graag bij en dat heeft me over de streep getrokken.”

Lyra speelt momenteel wel twee reeksen lager. “Maar het heeft nog een behoorlijk grote kans om te promoveren. Dit weekend deed het een uitstekend­e zaak in het klassement en het heeft nog inhaalmatc­hen tegoed. De kans is groot dat Lyra naar de derde amateurkla­sse promoveert en dan is het verschil met Londerzeel nog maar één reeks. Ik wilde sowieso meer aan spelen toekomen. Als ik daar een reeks moet voor zakken, dan is dat maar zo.”

“Elke speler ziet zichzelf graag in de basis staan, dat is bij mij niet anders”, aldus Cloetens. “Ik heb op verschille­nde posities gespeeld, maar voelde me op geen enkele plaats eerste keuze. Ik stond vooral in de ploeg als er iemand geschorst of geblesseer­d was. Maar eens drie à vier wedstrijde­n op dezelfde positie spelen, zat er nooit in. Dat is jammer, want net dat heb ik nodig om te kunnen groeien. Lyra wordt na Rupel Boom, City Pirates en Londerzeel al mijn vierde club. Hopelijk breek ik daar echt helemaal door.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium