Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit had ik echt niet verwacht”

Wijnegem van trainer Danny Bosmans komt in gevarenzon­e na nul op achttien

- (qvdb)

Door zes nederlagen op rij is Wijnegem naar de veertiende plaats gezakt. Onder de nieuwe coach Danny Bosmans konden de Wijnegemna­ren nog niet winnen. Straffer, in die zes wedstrijde­n werden maar liefst zesentwint­ig doelpunten geïncassee­rd, terwijl er zelf maar vier keer werd gescoord.

“Dit had ik echt niet verwacht toen ik begin februari overnam”, vertelt Wijnegemco­ach Danny Bosmans. “Er wordt goed gewerkt op training, maar om de een of andere reden kunnen we dat nooit doortrekke­n in de wedstrijde­n. Tegen Katelijne kwamen we nog voor het halfuur 0-5 achter. Dat was voor een groot deel te wijten aan een gebrek aan concentrat­ie. De laatste weken presteren een aantal jongens ook ver onder hun niveau. Het is nu zaak om de groep wakker te schudden en de neuzen terug in dezelfde richting te krijgen. Enkel op die manier kunnen we uit het dal klimmen.”

Heel wat spelers zullen op het einde van het seizoen de club verlaten. Misschien is dat een verklaring voor de malaise van de jongste weken.

“Het ziet er inderdaad naar uit dat er opnieuw een leegloop dreigt”, zegt Bosmans. “Maar het kan niet zijn dat spelers het daarom laten afweten. Als je in het begin van het seizoen een engagement aangaat als voetballer bij Wijnegem, moet je het beste van jezelf geven tot het einde van het seizoen. Anders ben je in mijn ogen geen sportman. De komende weken zullen we er in ieder geval alles aan doen om de knop om te draaien. Opgeven staat niet in mijn woordenboe­k”, aldus de Wijnegemna­ar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium