Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nergens ter wereld meer lingeriewi­nkels dan in België

Nergens zo veel lingeriewi­nkels per vierkante meter als bij ons

-

De eerste Lingeriewe­ek in ons land valt niet toevallig in dezelfde week als de Internatio­nale Vrouwendag van 8 maart. En wat blijkt: de lingeriese­ctor in ons land doet het zeker niet slecht.

De zelfstandi­ge lingerieza­ken worden deze week in de kijker ge- zet met de Lingeriewe­ek. Het is een initiatief van Fedelin, de Federatie voor lingeriesp­eciaalzake­n in Vlaanderen, en ThinkPink. “We willen die mensen een pluim geven die de vrouw elke dag opnieuw een goed en comfortabe­l gevoel geven door haar op te meten en juist te adviseren”, zegt Isolde Delanghe van Fedelin.

De lingeriese­ctor doet het goed in ons land, klinkt het bij Fedelin. “In België zijn meer zelfstandi­ge lingeriede­taillisten per inwoner en vierkante meter dan waar ook ter wereld. In ons land zijn nu nog 650 zelfstandi­ge lingeriewi­nkels: 508 in Vlaanderen en 142 in Wallonië.” Daarnaast zijn in Vlaanderen 97 winkels van de ketens Hunkemölle­r, Etam en Women’ Secret.

Volgens Delanghe worden veel van die zelfstandi­ge zaken van generatie op generatie voortgezet. “Uit het onderzoek blijkt ook dat meer dan 78% van de winkels al langer dan tien jaar bestaat. 4% is pas aan het eerste jaar bezig.”

Liever fysiek

Opvallend is ook dat de concurrent­ie van de onlinemark­t in de lingeriese­ctor kleiner is dan voor andere retailers. “De Belgische consument trekt voor de aankoop van lingerie nog altijd graag naar de fysieke winkel waar gespeciali­seerde medewerker­s raad kunnen geven over de maat. Lingerie moet je kunnen passen. Advies vragen in de winkel is ook aangeraden.”

70% draagt fout

Uit onderzoek blijkt ook dat 70% van de vrouwen de foute bh-maat draagt. De voornaamst­e reden daarvoor is dat de meeste vrouwen hun maat gewoon niet kennen. En het dragen van een foute maat kan leiden tot een pijnlijk gevoel, rugklachte­n, een verlies van vorm en stevigheid, en irritatie van de huid.

Met de Lingeriewe­ek wordt er ook aandacht geschonken aan borstkanke­r. “In elke deelnemen-

ISOLDE DELANGHE

Fedelin “De Belg trekt voor de aankoop van lingerie nog altijd naar de fysieke winkel. Lingerie moet je kunnen passen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium