Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerste ‘Blind Getrouwd’baby heet Victor

Ook dit jaar zet het ‘Temptation Island’feestje zich verder in discotheke­n, maar…

- ROMY VAN DER POEL, DENNIS VAN GOETHEM

Op tv gaat Temptation

Island nog enkele weken verder, in het echte leven zijn Megan, Kevin, Fabrizio en Zwanetta – met of zonder lief – al een tijdje weer thuis. Ook hier feesten ze lustig voort, zij het tegen betaling. Want de kandidaten worden net als vorige jaren massaal geboekt voor actes de présence in clubs. Maar niet iedereen kan om met die aandacht. “Sommige kandidaten zitten er helemaal doorheen.” Deze jaargang van Temptation

b

Island is het grootste kijkcijfer­kanon dat Vijf ooit had: iedere week kijkt een half miljoen Vlamingen naar de escapades van de koppels en verleiders. Voor de kijker komt het spel binnen enkele weken tot een einde bij het laatste kampvuur, voor de deelnemers is het dan nog niet afgelopen.

Net als Pommeline vorig jaar, duiken Megan, Kevin, Joshua, Zwanetta, Fabrizio en de anderen ieder weekend de discotheke­n in. Voor die actes de présence worden ze goed betaald. “475 euro per persoon voor negentig minuten, exclusief gratis drank”, vertelt Gilles Gobin van Star Entertainm­ent. Zijn management­bureau regelt de boekingen van de Temptation-gezichten. “De hele cast – vier koppels en zestien verleiders – staat in onze folder. Ze gaan met bezoekers op de foto, feesten mee en drinken wat. That’s it.”

Contract

“Wat op tv werkt, werkt ook in een club”, zegt Gobin. “Vanaf februari tot midden september heb ik in het weekend iedere avond minstens acht deelnemers op de baan. Na één of twee aflevering­en weet ik al welke types zullen gevraagd worden. West-Vlaams, bijvoorbee­ld, dat slaat aan. Sommige verleidste­rs zijn niet dom, maar doen wel alsof. Gekke dingen doen, zoals seks voor de camera, verkoopt ook altijd.”

Voor hun deelname worden de kandidaten niet betaald. Wel tekenden ze voor de opnames een contract waarin staat dat de producent over de “aanvragen en vergoeding­en van hun toekomstig­e publiekeli­jke verschijni­ngen” gaat. Wie iets aan Temptation Island wil verdienen, moet dus mee op schok. Volgens Gobin krijgen de kandidaten de helft van het geld dat de clubs betalen, de andere helft gaat naar het management­bureau.

“We moeten goed rekening houden met wat al op tv te zien was”, zegt Gobin. “Het valt op als stellen niet meer samen worden gezien. En ook al is hun relatie gesneuveld, foto’s van exen mogen niet van Instagram verwijderd worden. Pijnlijk, maar alles om te voorkomen dat het programma faalt.”

Spanningen

De ene kandidaat profiteert meer van het programma dan de andere. Een van de deelnemers die we spraken, komt rond met de inkomsten die haar extra volgers op Youtube en Instagram opleveren. Een ander rijdt rond in een gesponsord­e wagen en krijgt zijn kleren gratis. Binnenkort opent hij zelfs een sportschoo­l: “Dat was zonder

Temptation Island niet gelukt.” Anderen delen niet in het succes. “Sommigen worden zelfs geen enkele keer geboekt”, zegt Gobin. “Naar een stuk of tien gezichten is nog vraag.” En in dat

selecte clubje groeien spanningen. “Dit jaar is het echt erg. Er ontstaan kliekjes. Ik kreeg al mensen aan de telefoon die er volledig doorheen zitten. Ze huilen en zeggen dat ze het niet meer aankunnen. Maar het enige wat ik kan zeggen, is: trek het je niet aan. Laat het passeren.”

Door hun discotheek­bezoekjes krijgen de deelnemers ook honderden berichten van onbekenden, van naaktfoto’s tot doodsbedre­igingen. Eén van de deelnemers verwijderd­e haar Snapchat-account omdat ze dagelijks foto’s van geslachtsd­elen kreeg toegestuur­d.

“Tijdens Temptation Island staat onze telefoon roodgloeie­nd, ook ’s nachts”, zegt Gobin. “Meestal dronken jonge gasten die vragen of ze iemand kunnen boeken voor een uurtje. Het programma zit vol seks en erotiek, maar de deelnemers zijn geen escorts.”

“Mensen hebben geen schaamte”, vindt Gobin. “Ze beseffen niet wat ze met hun commentare­n aanrichten. Sommige deelnemers willen zelfs stoppen met de boekingen. Ik kan niemand verplichte­n iets te doen. Maar als je stopt, mag je naast ons niet iets anders gaan doen.” Een echte carrière bouwen op

Temptation Island blijft trouwens lastig. “Van die stempel kom je niet meer af”, zegt Gobin. “Je wordt minder snel serieus genomen. Zelf vind ik zo’n relatietes­t het stomste wat je kan doen. Je wéét dat het fout gaat aflopen. Dat is het format.”

 ??  ??
 ?? FOTO BLIND GETROUWD ??
FOTO BLIND GETROUWD
 ??  ?? De vier koppels uit het huidige seizoen van Temp
tation Island: de ene kandidaat profiteert achteraf meer van het programma dan de andere.
FOTO VIJF
De vier koppels uit het huidige seizoen van Temp tation Island: de ene kandidaat profiteert achteraf meer van het programma dan de andere. FOTO VIJF

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium