Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Joren Dom: vorig jaar met Antwerp naar 1A, nu met Beerschot Wilrijk?

JOREN DOM gaat voor tweede opeenvolge­nde promotie naar 1A

- KOEN FRANS

Dom stond vorig jaar in de dubbele confrontat­ie tussen Antwerp en Roeselare 180 minuten op het veld. “Maar je kan die finales van vorig seizoen niet vergelijke­n met die van dit jaar. Met Antwerp waren we de grote favoriet en de 3-1-overwinnin­g uit de heenmatch gaf ons al een mooie bonus. Ik was toen wel zowat de enige speler die waarschuwd­e dat de buit nog lang niet binnen was na de eerste wedstrijd. En dat probeer ik ook nu te doen. We mogen niet denken dat we er al zijn. Dat onze supporters al zeker zijn van hun stuk? Dat klinkt dan weer wel bekend in de oren (lacht). Het hoort bij de Antwerpse arrogantie. De supporters mogen die zegezekerh­eid uitstralen, maar de volledige spelersgro­ep blijft gefocust tot het allerlaats­te fluitsigna­al in Brugge.”

Passie

Het wordt voor Beerschot Wilrijk zaterdag de zesde ontmoeting van het seizoen met Cercle Brugge. Joren Dom verwacht dan ook geen grote verrassing­en in de ploeg van Frank Vercautere­n.

“Ik vermoed wel dat ze furieus uit de startblokk­en zullen schieten. Ze gaan ons de eerste twintig minuten van de wedstrijd bij de keel proberen te grijpen. Wij moeten daar dezelfde passie als in de heenmatch tegenover plaatsen. En wie weet zorgt Marc Brys weer voor een verrassing. De videoboods­chappen van onze familieled­en die zondag werden afgespeeld in de kleedkamer, kwamen alvast stevig binnen. Ik zag ploegmaats huilen en had zelf ook een krop in de keel. Die video’s gaven ons een gigantisch­e boost en leverden ons een mooie uitgangspo­sitie op.”

Centraal op het middenveld?

Alexander Maes moet in Brugge hoogstwaar­schijnlijk geschorst toekijken, Pietermaat en Van Hyfte zijn geblesseer­d… Krijgt Joren Dom, net als het laatste halfuur thuis tegen Cercle, opnieuw een plaatsje centraal op het middenveld? “Dat weet ik niet. De trainer kan voor een ander systeem kiezen en er zijn nog alternatie­ven voor die positie binnen onze spelersker­n. Maar ik was zondag wel verbaasd dat ik het zo goed deed op een voor mij ongewone positie. Ik heb nog niet vaak als echte ‘6’ gespeeld, maar ik recupereer­de aardig wat ballen en was enorm gefocust op mijn taken. Ik ben van nature een rechtsacht­er en daar speel ik nog steeds het liefst, maar als de coach me nodig heeft centraal op het middenveld, zal ik daar opnieuw mijn stinkende beste doen.”

Met meer dan 200 wedstrijde­n in tweede klasse op de teller is Joren Dom zowat de meest ervaren speler van de hele Proximus League.

“Maar ik zou deze keer toch graag mee naar eerste klasse gaan. Vorig jaar was dat ook al mijn ambitie, maar bepaalde mensen hebben er toen anders over beslist. Ik heb nog een contract voor twee jaar bij Beerschot Wilrijk en wil graag blijven.”

“Een mogelijke derby tegen Antwerp? Die wedstrijd spookt al een tijdje door mijn hoofd. Maar daar ben ik nu even niet mee bezig. We moeten het eerst nog afmaken tegen Cercle.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY
 ?? FOTO'S GMAX AGENCY ?? Joren Dom (28) kan voor het tweede opeenvolge­nde seizoen met een Antwerpse ploeg de promotie naar de Jupiler Pro League afdwingen. Vorig jaar haalde hij het met Antwerp in de finale van 1B tegen Roeselare, zaterdag wacht met Beerschot Wilrijk de return...
FOTO'S GMAX AGENCY Joren Dom (28) kan voor het tweede opeenvolge­nde seizoen met een Antwerpse ploeg de promotie naar de Jupiler Pro League afdwingen. Vorig jaar haalde hij het met Antwerp in de finale van 1B tegen Roeselare, zaterdag wacht met Beerschot Wilrijk de return...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium