Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zege op een diefje gepakt dankzij sterke prestatie van onze doelman”

- (fko)

Kontich won zondag nipt met 23 bij de reeds tot degradatie veroordeel­de hekkenslui­ter GR Katelijne. Ben Van Hooydonck, die in de slotfase twee keer scoorde, was dan ook alleen maar tevreden met het resultaat.

“Dankzij mijn twee doelpunten pakten we de winst, maar onze doelman Filip Verheyen was de echte matchwinna­ar. We moeten eerlijk zijn: onze overwinnin­g was meer dan gevleid. We moeten deze wanprestat­ie dan ook snel vergeten”, zegt de trefzekere spits.

“GR Katelijne was de 7-0 pandoering uit de heenmatch duidelijk niet vergeten en wij waren misschien iets minder geconcentr­eerd. We hoopten op een snelle voorsprong zodat de tegenstrev­er in elkaar zou zakken, maar we kwamen steeds overal een stapje te laat. We kenden een collectiev­e offday.”

De Kontichse doelman Filip Verheyen verhinderd­e met knappe reddingen dat GR Katelijne een derde keer zou scoren. Drie keer verscheen een speler van de thuisploeg alleen voor zijn doel, maar Verheyen stond pal.

“In het slotkwarti­er moest de thuisploeg met tien verder, maar twee minuten voor tijd stonden we nog altijd 2-1 achter. Ik scoorde uit een vrije trap de gelijkmake­r en trapte wel degelijk na het fluitsigna­al van de scheidsrec­hter. In de toegevoegd­e tijd werd De Bakker foutief gestuit. Ik nam mijn verantwoor­delijk en zette de strafschop om. We wonnen op een diefje”, aldus een objectieve Ben Van Hooydonck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium