Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hebben het behoud nu in eigen handen”

Daan Roskams en co pakken belangrijk­e zege tegen Branddonk

- FREDDY KOOPMAN

Antonia won afgelopen weekend met ruime 30 cijfers van Branddonk en zette opnieuw een stevige stap richting behoud in eerste provincial­e. “We hebben onze jarige voorzitter Marcel Wilmssen de verhoopte en noodzakeli­jke drie punten kunnen aanbieden”, zegt Daan Roskams.

“Na de recente nul op negen en vooral de zware 5-1 pandoering tijdens de vorige speeldag op Sint-Job, was winst tegen Branddonk een absolute must. Iedereen besefte het belang van de match tegen deze concurrent voor het behoud”, aldus de linksachte­r.

“Onze gretige start werd be- loond met een mooi openingsdo­elpunt. We verdubbeld­en onze voorsprong na een blunder van de Branddonks­e doelman. We controleer­den de eerste helft volledig. Na de rust werd het een zuivere pot knokkersvo­etbal met weinig kansen. We scoorden in de slotfase nog een derde keer. 3-0, voor een verdediger is het dan altijd leuk als de eigen nul op het bord blijft.”

Bij Antonia was de opluchting groot na de verdiende zege.

“Dit is ook een serieuze mentale opsteker, want we hebben het behoud opnieuw volledig in eigen handen. We springen over Branddonk en komen op gelijke hoogte van Schriek en Merksplas. We hebben kwaliteit genoeg om de slopende degradatie­strijd opnieuw te overleven”, vindt Roskams.

Roskams en zijn maats bouwden na afloop een stevig feestje.

“Voorzitter Marcel Wilmssen werd zeventig en zijn vrouw en het feestcomit­é zorgden voor een grote verrassing voor hem. Er was veel volk en eigen jeugd aanwezig. Pas toen de voorzitter al die aanwezigen zag, drong het tot hem door dat hij het feestvarke­n was. De spelersgro­ep was heel blij om onze emotionele voorzitter de drie punten te kunnen aanbieden”, besluit Roskams, die drie matchen door een blessure miste, maar bij alle andere wedstrijde­n steeds aan de aftrap stond.

 ??  ?? Daan Roskams: “Ik ben blij dat we de voorzitter voor zijn zeventigst­e verjaardag de drie punten konden aanbieden.”
FOTO SMB
Daan Roskams: “Ik ben blij dat we de voorzitter voor zijn zeventigst­e verjaardag de drie punten konden aanbieden.” FOTO SMB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium