Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik was zelf ook verbouwere­erd”

Nieuwe coach Kenny De Smedt moet Merksem verzekeren van behoud na ontslag Jan Lemmens

- QUINTEN VAN DEN BROECK

Vorige week donderdag nam Merksemcoa­ch Jan Lemmens ontslag na een dispuut met het bestuur. Het is nu aan zijn opvolger en voormalig hulpcoach Kenny De Smedt (34) om de Merksemnar­en zo snel mogelijk naar het behoud te stuwen. “We staan er ook niet dramatisch voor, maar wiskundig zijn we nog absoluut niet zeker.”

b Het stond al een enkele weken vast dat je volgend seizoen hoofdcoach zou worden omdat Jan Lemmens al een voorakkoor­d had met Zoersel. Had je verwacht dat je dit seizoen al zou overnemen?

Kenny De Smedt: “Absoluut niet. Ik was verbouwere­erd dat die beslissing donderdag werd genomen. Ik was er ook niet echt op voorzien. Dit is nog maar mijn tweede seizoen als hulpcoach. Het was Jan Lemmens die me twee jaar geleden naar Merksem heeft gehaald. Ik speelde onder hem bij Olympic Pirates Deurne en nadat ik te horen had gekregen dat ik om medische redenen vroegtijdi­g moest stoppen met voetballen, bood hij me de positie van T2 aan.”

Sta je voor een ander type

b voetbal dan Lemmens?

“Het enige dat nu telt, is zo snel mogelijk het behoud verzekeren. Of dat nu met mij of met Jan is, het doel is om Merksem in derde te houden. We hebben onszelf in een lastig parket gebracht en daar moeten we nu zo snel mogelijk uit zien te geraken. Dat zal met realistisc­h voetbal moeten gebeuren. De punten zijn nu belangrijk en niet zozeer het voetbal. Pas als ik volgend seizoen met een propere lei kan beginnen, is het de bedoeling dat ik mijn eigen stempel ga drukken.”

Zondag stelde Wesley Bossier in de 88ste minuut vanop de stip gelijk tegen Dosko. Hoe belangrijk was dat punt?

“Vooral mentaal was het belangrijk. Een hele wedstrijd lang toonden we de juiste mentalitei­t en zijn we ervoor blijven knokken. Dat je dan op het einde op die manier nog een punt kan pakken, doet deugd. Anders was je toch weer met een wrang gevoel blijven zitten. Vorige week tegen Sint-Jozef gingen we nog verdiend onderuit door een gebrek aan karakter en mentalitei­t. Dat is een beetje de rode draad van het seizoen. We hebben goede voetballer­s, maar tegen ploegen die hun kop ervoor leggen, hebben we het moeilijk. Maar het zal de komende weken toch op karakter moeten. We staan er nog niet dramatisch voor, maar wiskundig zijn we nog absoluut niet zeker. Er zijn nog 21 punten te verdienen. Als we er daarvan de helft halen, kunnen we tevreden zijn.”

 ??  ?? Jan Lemmens, die donderdag ontslag nam.
FOTO SMB
Jan Lemmens, die donderdag ontslag nam. FOTO SMB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium