Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met twee spitsen spelen, rendeert”

Wannes Ooms geeft inbreng van Samuel Daems als verklaring voor metamorfos­e

- (lacht).” (givl)

Tot enkele weken geleden leek Bevel een vogel voor de kat. Het stond toen allerlaats­te in het klassement en telde amper zestien punten. Maar na een opmerkelij­ke dertien op vijftien uit de laatste vijf wedstrijde­n klom Bevel naar de negende plaats. Wannes Ooms, al goed voor zestien doelpunten, verklaart de metamorfos­e.

“Onze reddingsbo­ei heeft een naam, Samuel Daems”, zegt Ooms. “Sinds Daems in de ploeg is gekomen, is het beginnen lopen. Hij is de tweede spits naast mij en ik profiteer enorm van zijn aanwezighe­id. Voordien stond ik alleen vooraan tegen een overmacht aan verdediger­s, nu moeten ze Daems in het oog houden en die is balvast, waarvan ik kan profiteren. Dat ik nu vlotter scoor, heeft daar ook mee te maken. Bovendien zijn we sinds de winterstop opnieuw zo goed als compleet, wat ook de concurrent­ie heeft verscherpt. En als je goed speelt, zit het ook wat mee. Zoals op Herenthout waar we in de 92ste minuut nog het winnende doelpunt scoorden. Maar geluk dwing je ook af.”

Ondanks de mooie remonte is Bevel nog niet gered. “De ploegen die onder ons staan, blijven in onze buurt hangen. We zijn er dus nog niet. Bovendien moeten we nog een lastig programma afwerken. We moeten nog tegen de ploegen die de top drie bevolken spelen. Aangezien bovenaan ook nog alles beslist moet worden, zullen ze voluit gaan tegen ons.”

Als Bevel zich redt, kan het toch terugblikk­en op een goed einde van het seizoen. “Vooraf hadden we er meer van verwacht. We hoopten op een rustig seizoen met af en toe een uitschiete­r. Maar nu zal het behoud ook goed zijn. Zelf had ik vijftien doelpunten vooropgest­eld. Dat heb ik gehaald, maar ik ben niet van plan om te stoppen met scoren

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium