Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kijken uit naar volgend seizoen”

Coach Koen Noyens en Nieuwmoer knopen aan met zege

- (tvc)

Voor het eerst in drie maanden kon Nieuwmoer nog eens winnen. Roodzwart haalde het op eigen veld met 32 van Putte. “Dit is een deugddoend­e zege, maar we zitten met het hoofd vooral al bij volgend seizoen”, zegt coach Koen Noyens.

Het was al van 3 december vorig jaar geleden dat Nieuwmoer nog eens de drie punten sprokkelde. Rood-wit won toen met 1-2 in Wechelderz­ande.

“Onze kleine kern speelt ons flink parten”, verduideli­jkt Noyens. De T1 moet naar eigen zeggen wekelijks harken om een ploeg bijeen te krijgen. “Vorige zaterdag tegen Putte stonden maar veertien namen op het wedstrijdb­lad. Dat was ook de speeldagen daarvoor het geval. We hebben iedereen hard nodig. Net daarom is het knap dat we Putte konden afhouden en dat op een heel moeilijk bespeelbaa­r veld. Het zou fijn zijn om dit komende zaterdag op Horendonk nog eens te herhalen, al moeten we met Oerlemans en Memeti nog maar eens twee basisspele­rs missen.”

Voor Nieuwmoer is het een beetje aftellen. Niet zozeer naar het einde van de competitie toe, maar vooral naar het begin van volgend seizoen.

“Daar kijk ik nu al naar uit. Nieuwmoer krijgt deze zomer een forse kwaliteits­injectie. Met Jaimy Severin, Jens Segers en de gebroeders Robin en Yannick Devalckene­er komen er alvast vier goede spelers van Heibos bij. Met enkele andere jongens zijn we nog in onderhande­ling. De beste transfers van Nieuwmoer zijn misschien wel de terugkeer van Lennert Francken en Yannick Van Genechten. Beide spelers gaven aan dat ze zich weer volledig op het voetbal gaan toeleggen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium