Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze finale moeten we echt koesteren”

Jonathan Neukermans en co kloppen Moeskroen en spelen op zondag 15 april bekerfinal­e tegen HalleGooik

- GEERT FIERENS

Er heerste maandagavo­nd de sfeer van de grote dagen in de Lierse sporthal voor het bekertreff­en tussen Proost Lierse en Moeskroen. De supporters, die de zaal tot in de nok vulden, kregen een bijzonder spannend wedstrijde­inde voorgescho­teld. Dankzij een laat doelpunt van Anik Aiyoub speelt Proost Lierse de finale van de Beker van België tegen HalleGooik.

“Dit is ongelofeli­jk”, glunderde Jonathan Neukermans. De bijna 35jarige Neukermans vertolkt nog steeds een bijzonder nuttige rol bij Proost Lierse en speelt half april al voor de achtste keer in zijn loopbaan een bekerfinal­e.

“Ik heb inderdaad al zeven finales gespeeld, waarvan ik er vijf won”, aldus Neukermans. “Eén finale speelde ik met Sporting Paris in Frankrijk. Mijn laatste in België was met Halle-Gooik tegen Noorderwij­k en die won ik ook. Ik ben enorm blij met deze finale. Ik bleef de laatste tijd niet gespaard van blessures en heb hard moeten werken om terug op dit niveau te geraken. De finale halen, is een mooie beloning.”

Lierse kwam 2-0 voor, maar het werd op het einde nog bijzonder spannend. “We vergaten het op de tegenaanva­l af te maken. Da’s jammer, want we wisten dat we met een ploeg als Moeskroen nooit gedaan hebben.”

Ook voorzitter Tim Van Keer glunderde. “Of dit een hoogtepunt is? Jazeker, en het is een mooi bewijs dat we met Proost Lierse de lat jaar na jaar hoger proberen te leggen”, aldus Van Keer. “Het was bibberen tot het einde, maar ik denk dat de zege verdiend is. Gelukkig hebben we de strafschop­pen kunnen vermijden.”

Coach Zico had een moeilijke match voorspeld en dat is het ook geworden. “Moeskroen is dan misschien niet de meest spectacula­ire ploeg, maar je bent er nooit mee klaar”, wist Zico. “Zij spelen vanuit het hart, geven zich nooit gewonnen en dat hebben we ook in deze match ondervonde­n. Toen we 2-0 voor stonden, hadden we het moeten afmaken. We hadden misschien wel 4-0 moeten voor staan, maar toch werd het nog 2-2. Dan moet je ook een tikkeltje geluk hebben, want helemaal in de slotfase kon het nog alle kanten uit. Uit een corner maakte Anik Aiyoub er twee minuten voor tijd 3-2 van. Het is prachtig voor een club als Proost Lierse dat we de finale kunnen spelen.”

Die finale wordt op zondag 15 april om 18 uur in Het Forum in Aalst, de thuishaven van basketbalc­lub Okapi Aalstar, gespeeld.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Jonathan Neukermans scoort één van de drie doelpunten van Proost Lierse tegen doelman Cedric Vandecaste­ele van Moeskroen.
FOTO GOYVAERTS Jonathan Neukermans scoort één van de drie doelpunten van Proost Lierse tegen doelman Cedric Vandecaste­ele van Moeskroen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium