Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We groeien naar onze beste vorm toe”

Arthur Van Doren kijkt uit naar confrontat­ie met Bloemendaa­l

- (jbr)

Landskampi­oen Dragons versloeg zondag zonder al te veel moeite Orée met 30. Loic Van Doren, doelman en broer van ’s werelds beste speler Arthur, keek quasi heel de wedstrijd werkloos toe. De Brasschate­naren blijven mooi op schema met het oog op de uiterst belangrijk­e maanden die er nu aankomen.

Dragons nestelt zich door de winst stevig op de tweede plaats en telt twee punten minder dan leider Watducks en vijf punten meer dan het nummer drie Léopold. Met nog acht wedstrijde­n te gaan, lijken de Brasschate­naren op de play-offs af te stevenen. Maar voor die play-offs beginnen, is er eerst nog de Euro Hockey League. Daarin neemt Dragons het in de achtste finale op tegen Bloemendaa­l, de toekomstig­e club van Arthur Van Doren.

“Het zou natuurlijk mooi zijn mochten we na de reguliere competitie op de eerste plaats staan, want die eerste plaats geeft meteen al recht op Europees Hockey volgend seizoen. Maar het komt er nu op aan te groeien naar onze beste conditie met het oog op de EHL en de play-offs. We willen in de EHL zeer hoog eindigen”, aldus Arthur Van Doren.

De Brasschate­naren nemen voor de zevende keer deel aan de Euro Hockey League. Eén keer pakten ze zilver en twee keer brons. Stiekem wordt nu in Brasschaat aan goud gedacht. Maar er is dus ook nog de competitie.

“We zullen het in de halve finale van de play-offs wellicht moeten opnemen tegen Léopold of Racing. Halen we de finale, dan wordt waarschijn­lijk Watducks onze tegenstrev­er. We zullen top moeten zijn om het te halen”, aldus nog Van Doren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium