Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het wordt afwachten hoe ik op de trainingen reageer”

- (jp)

Door de nederlaag van Lippelo deed leider Rumst afgelopen weekend een erg goede zaak. De kloof met het nummer twee bedraagt nu vijf punten. En er was nog goed nieuws, want Fred Faes trainde dinsdag opnieuw mee met de groep en speelt zondag mogelijk al mee.

Even terug naar augustus 2017. Fred Faes blesseerde zich aan de knie maar speelde toch nog enkele weken verder. De pijn bleef echter duren en onderzoek wees uit dat de kruisband en de meniscus van zijn knie waren gescheurd.

“Op 13 september werd ik geopereerd”, aldus Faes. “Ik zou zes maanden buiten strijd zijn. Omdat ik ook niet kon gaan werken, ben ik meteen na de operatie intensief begonnen met oefeningen bij de kinesist. Dat heeft geloond, want na vier maanden kon ik met loopoefeni­ngen beginnen. En nu ben ik dus terug voetballer.”

“Of ik zondag al zal spelen, is nog niet zeker, al weet ik wel dat de trainer me graag zo snel mogelijk in het elftal wil zien. Ik ga eerst zien hoe ik reageer op de trainingen en dan zien we wel voor komend weekend”, vertelt Fred Faes, die in het laatste kwart van de competitie nog een rol kan spelen in de titelstrij­d.

“Er volgen inderdaad nog enkele belangrijk­e wedstrijde­n, want we spelen tegen al onze rechtstree­kse tegenstrev­ers. Na een heel seizoen in de top drie te hebben meegedraai­d, willen we absoluut kampioen spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium