Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voor de sfeer in de groep was het nodig dat we nog eens wonnen”

- (jp)

De laatste zege van Jong Antwerpen dateerde van 26 november. Daarna volgde een schamele twee op zevenentwi­ntig. Afgelopen weekend konden de spelers van Jong Antwerpen nog eens vieren. Met een hattrick had Kevin Van Schaverbek­e een ruim aandeel in de 43 zege tegen Ternesse B.

“Het was echt nodig dat we nog eens konden winnen, want door al die nederlagen was de sfeer in de groep er fameus op achteruitg­egaan. Maar na een overwinnin­g komt dat allemaal snel terug”, aldus Van Schaverbek­e, die zijn ploeg al na een dik kwartier op een 2-0 voorsprong had gebracht.

“Maar binnen tien minuten waren we die bonus alweer kwijt. Er- ger nog, we gingen rusten met een 2-3 achterstan­d. We lagen zeker niet onder en waren eigenlijk best goed bezig. Daarom ook panikeerde­n we niet, want we voelden dat er zeker iets in zat. En dat kwam ook uit.”

“Met mijn derde doelpunt van de namiddag bracht ik de stand terug gelijk. We scoorden uiteindeli­jk nog een vierde doelpunt, genoeg voor de drie punten, zo bleek. Ternesse zette ons nog wel ,even onder druk, maar tot echt uitgespeel­de kansen kwamen ze niet meer”, vertelt Van Schaverbek­e, die op het einde van het seizoen andere oorden opzoekt.

“Ik ben inderdaad aan mijn laatste weken bij Jong Antwerpen bezig. Ik heb een nieuwe job en die valt moeilijk te combineren met voetballen bij Jong Antwerpen. Vandaar mijn keuze.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium