Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb de ambitie om een volwaardig­e tweedeklas­ser te worden”

- (luhe)

Nadat Anthony Goetgeluck had aangekondi­gd volgend seizoen Soba in te ruilen voor Gembo, maakte ook Stig Rongé bekend dat hij straks dezelfde koers gaat varen.

Insiders hadden verwacht dat Stig Rongé met zijn coach Eddy Faus mee naar Oxaco zou gaan, maar zijn keuze viel op Gembo.

“Zowel Oxaco als Gembo had me een mooi voorstel gedaan”, zegt Rongé. “Ik heb dan ook lang getwijfeld. Maar uiteindeli­jk leek Gembo voor mij de beste keuze. Ik hou van het snelle basketbal dat ze spelen. Bovendien was coach Glen De Boeck de man die mij bij Soba ooit mijn eerste minuten in de eerste ploeg liet spelen. Ook dat gevoel zat dus direct goed. Dat Anthony Goetgeluck meegaat, is leuk. Ik kom heel goed met hem overeen, maar dat heeft geen invloed gehad op mijn beslissing.”

“Ik kreeg ook aanbieding­en van ploegen uit derde klasse, maar ik heb de ambitie om een volwaardig­e tweedeklas­ser te worden. Ik heb die clubs wat afgehouden. Bij Soba blijven was ook niet echt een optie. Tweede landelijke is niet beneden mijn waardighei­d, maar ik heb hogere ambities.”

“Gembo wordt een stap vooruit. De ploeg speelt elk jaar mee voor de prijzen. Ik besef dat de concurrent­ie groot zal zijn, maar ik wil blijven groeien en van de ervaren gasten die er bij Gembo rondlopen, kan ik nog veel leren. Ik verwacht dan ook heel veel van mijn overgang naar Borgerhout. Dit is een nieuwe uitdaging. Ik wil mee bouwen aan iets moois. Ik ben niet het type speler dat elk jaar van ploeg verandert. Loyaliteit is heel belangrijk voor mij. Bij Soba ben ik ook vele jaren gebleven, maar door het stoppen in tweede klasse kan dat nu niet meer.”

Volgende week dinsdag staan Soba en Gembo in competitie­verband tegenover elkaar. “Dat zal een heel speciale wedstrijd worden. Zo’n situatie maakte ik nog niet mee. Cadeaus uitdelen, zullen we niet doen. De groep bij Soba hangt nog goed aan elkaar. We willen er dit jaar nog wat van maken. Enkele weken geleden was het een beetje minder bij ons, iedereen was een club aan het zoeken voor volgend seizoen. Nu bijna iedereen een nieuwe club vond, kunnen we er opnieuw volop tegenaan. Als we op niveau zijn, kunnen we elke ploeg in onze reeks aan.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Stig Rongé (wit): “Ik besef dat de concurrent­ie bij Gembo volgend seizoen groot zal zijn.”
FOTO GOYVAERTS Stig Rongé (wit): “Ik besef dat de concurrent­ie bij Gembo volgend seizoen groot zal zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium