Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit was absoluut geen gemakkelij­ke keuze”

Transfer naar Knokke bezorgt Boris Kamneng Djoum gemengde gevoelens

- KRISTOF SOMERS

Straks komt er na drie seizoenen een einde aan het huwelijk tussen Berchem en Boris Kamneng Djoum. De Molenbeken­aar werkte vorig jaar met zijn aanvalsdri­ft op de rechterfla­nk nog mee aan het behalen van de titel, maar trekt volgend seizoen naar reeksgenoo­t Knokke.

“Ik heb vorige week de knoop doorgehakt en ben in Knokke gaan tekenen, maar een gemakkelij­ke keuze was het absoluut niet”, doet Djoum zijn verhaal. “Ik maakte op Berchem heel veel mooie momenten mee. Ik voel me er ook nog altijd heel goed. Maar Knokke deed me een mooi voorstel en ik denk dat ik er goed aan heb gedaan om op dat aanbod in te gaan.”

Knokke verteerde de stap naar de eerste amateurkla­sse een stuk beter dan Berchem. Speelde dat mee in je beslissing? Boris Kamneng Djoum: “Als de resultaten tegenvalle­n, is het logisch dat er kritiek komt op de spelers. Ook op mij. Toch heeft dat mijn keuze niet beïnvloed. Ik heb enkel naar het sportieve gekeken. Knokke wil op korte termijn aan promotie naar eerste klasse B werken. De technisch directeur stelde me voor om van dat project deel te gaan uitmaken en ik ga die uitdaging graag aan. Om hun ambitie te onderstrep­en, wordt er vanaf volgend jaar al aan een nieuw stadion gebouwd.”

De afstand vanuit Brussel is nog groter dan naar Antwerpen. Of ga je je vestigen aan zee?

“Ik blijf in Brussel wonen, al moet ik toegeven dat ik even over een verhuis heb nagedacht. Ik heb in Brussel mijn leven opgebouwd en zal dus wekelijks mijn verplaatsi­ngen met de wagen maken.”

Eerst is er natuurlijk nog de degradatie­strijd met Berchem. Hoe schat jij op zeven speeldagen van het einde de kansen in om het behoud te verzekeren? “Ik ben tot het einde van het seizoen een speler van Berchem en ga er alles aan doen om de plaats van de club in de eerste amateurkla­sse te handhaven. Dat is wat mij betreft de enige doelstelli­ng. Ik denk dat we een goede kans maken om die samen te bereiken. Het zou me een enorm groot plezier doen om Berchem volgend seizoen twee keer te kunnen treffen als tegenstrev­er in deze reeks.”

Hoe werd er binnen de club gereageerd op je vertrek? “Iedereen heeft me gefelicite­erd met mijn transfer, omdat ze weten dat Knokke een mooie ploeg is. Maar ik weet ook dat de meesten tegelijk ontgoochel­d zijn. We hebben met de hele club aan de titel van vorig seizoen gewerkt en daar ben ik nog altijd fier op. Als ik aan het eind van het seizoen de deur hier dichttrek, zal ik vooral de sfeer in deze spelersgro­ep missen.”

Ploegnieuw­s: Zorbo is geelgescho­rst. Rowell en Van den Heuvel zitten na een korte afwezighei­d weer in de ruime selectie, waaruit nog één naam moet sneuvelen. Thomas Vande Velde blijft Berchem trouw. De 26jarige verdediger verlengde gisteren tot eind volgend seizoen

Kern: Appels, Knipping, Kamneng Djoum, Vande Velde, Van Dooren, Van Minnebrugg­en, Nwokoro, Absisan, Mauro, Rowell, Verstraete­n, Hairemans, Carrez, Van den Heuvel, Maluka Bimbo, Van Kruijssen, Saillart.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Boris Kamneng Djoum: “Ik wil Berchem volgend seizoen twee keer treffen als tegenstrev­er in deze reeks.”
FOTO TOM GOYVAERTS Boris Kamneng Djoum: “Ik wil Berchem volgend seizoen twee keer treffen als tegenstrev­er in deze reeks.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium