Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Rupel Boom is een stabiele club en zal dat blijven”

Yannick Put maakt zich geen zorgen over uitblijven van contractve­rlengingen

- (pni)

Met de komst morgen van Gullegem ligt Rupel Boom op zeven speeldagen van het einde nog steeds perfect op koers voor promotie. Alleen laat de invulling van de Boomse kern voor volgend seizoen wel erg lang op zich wachten.

De Steenbakke­rs verliezen sowieso voor het tweede jaar op rij hun topschutte­r. Vorig seizoen zocht Muñoz-Herrera andere oorden op, aan het einde van deze competitie verkast Jason Adesanya naar Heist. Toch maakt Yannick Put zich nog geen zorgen.

“Het is normaal dat er spelersver­loop is”, zegt Put. “Zeker bij een club die twee jaar na elkaar bovenin meedraait. Daar komen scouts van andere ploegen op af. En spitsen die vlot scoren, daar is iedereen naar op zoek. Het is dan ook niet onlogisch dat Adesanya vertrekt, al vind ik het wel een spijtige zaak.”

Na het vertrek van Adesanya blijft het bij Rupel Boom trouwens wel erg lang wachten op contractve­rlengingen of het aantrekken van nieuwe spelers. Al is er volgens Put geen reden tot paniek. “Het duurt misschien wat langer dan voorzien, maar ik maak me nog niet ongerust. Ik merk dat de meeste ploegmaats echt wel willen blijven. Rupel Boom is op dit niveau een stabiele club en zal dat altijd blijven. Er wordt nu ook over een nieuw stadion gesproken. Dat doe je niet als je in provincial­e wil gaan spelen. Iedereen is hier graag. Alleen het financiële plaatje moet vaak nog ingevuld worden en op dat vlak is het ieder voor zich. Voor de ene speler is het inkomen uit het voetbal belangrijk­er dan voor de andere. Daar kan ik me niet in mengen. Maar het is uiteraard niet de bedoeling dat we bij een promotie terug van nul zouden starten. We willen een reeks hoger niet aan de staart gaan bengelen. Ik verwacht dat er in de komende weken werk gemaakt wordt van de contractve­rlengingen van enkele sleutelspe­lers. Zo hoop ik dat onze twee backs blijven, want zij zijn bepalend voor onze manier van spelen. Spaenhoven en Van Den Driessche hebben een vrij uniek profiel. Ik zie daar weinig of geen alternatie­ven voor. We hebben een goeie groep. Het zou jammer zijn mocht die uit elkaar vallen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Yannick Put. Hij ziet het nog volledig zitten bij Rupel Boom.
FOTO BELGA Yannick Put. Hij ziet het nog volledig zitten bij Rupel Boom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium