Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb Paul Degenaers tot de laatste dag verdedigd”

Interimcoa­ch Jimmy De Keyser moet Ternesse in derde amateurkla­sse houden

-

Nog niet kunnen winnen na Nieuwjaar, de meest gepasseerd­e defensie van de reeks, coach op straat gezet en vooral: nog steeds kampend met grote degradatie­zorgen. Nee, het gaat niet goed met Ternesse. Kan het tij vanavond gekeerd worden met een stunt bij leider BilzenWalt­wilder?

Gaan lopen, dat doet Jimmy De Keyser om fit te blijven en het hoofd leeg te maken. Vooral dat laatste is deze dagen nog net iets meer nodig dan anders. “Het lopen helpt me om mijn zinnen te verzetten”, zegt de 33-jarige interim-coach van Ternesse. “Na die nieuwe opdoffer tegen Leopoldsbu­rg (2-6 verloren, red.) was dat ook wel nodig. Oké, de cijfers waren overdreven, maar dan nog is die nederlaag flink aangekomen. Eigenlijk is het simpel bij ons: we maken telkens opnieuw dezelfde fouten. We komen altijd met de juiste intenties op het veld en je voelt dat de groep echt iets wil brengen. Maar dan valt ons plannetje als een kaartenhui­sje in elkaar. Elke keer opnieuw. We slikken toch zo makkelijk doelpunten. Je kan je suf piekeren, plannen maken en een tactiek bedenken, maar zo loop je toch telkens opnieuw achter de feiten aan. Ik heb er geen woorden meer voor.” En net dan wacht vanavond de verplaatsi­ng naar koploper BilzenWalt­wilder. Leuk is anders. “In de heenmatch wonnen we met 4-3. Een zege is dus mogelijk, al zullen we dan wel top moeten zijn. Op dit niveau wordt elke misser afgestraft. We beseffen allemaal dat we de punten ook hard nodig hebben. Het is stilaan moneytime, het is tijd dat we opstaan.” Na het ontslag van coach Paul Degenaers neemt De Keyser tot het einde van het seizoen de honneurs waar bij Ternesse. Maar echt met de volle goesting was het niet bij de interim-coach. “Ik doe dit uit liefde voor de club. Tot de laatste dag heb ik Paul Degenaers verdedigd. Ik wist op voorhand dat het trainersch­ap me veel energie zou kosten, maar ik zal nooit de handdoek gooien. We moeten blijven vechten.”

In alle ellende zit het De Keyser dit weekend toch ook wat mee. Zo kan hij in Bilzen opnieuw rekenen op de ervaren Pittoors en Nuyts, die terugkeren uit schorsing. En wellicht raakt ook aanvoerder Somers speelklaar. “Na die vele klappen mag het ook eens meezitten, zeker. Hopelijk geraakt ook Smolders fit. Als al die spelers erbij zijn, scheelt dat toch heel wat. We blijven positief, het kalf is nog niet verdronken. We hebben nog zeven matchen om ons te redden.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Jimmy De Keyser. Kan hij vanavond in BilzenWalt­wilder een eerste keer winnen als coach van Ternesse?
FOTO KOEN FASSEUR Jimmy De Keyser. Kan hij vanavond in BilzenWalt­wilder een eerste keer winnen als coach van Ternesse?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium