Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil me nu tonen in de grote wedstrijde­n”

Seppe Coveliers wil als tweedejaar­sjunior beter uit de verf komen

-

Als eerstejaar­sjunior moest Seppe Coveliers zich vorig seizoen tevredenst­ellen met enkele schaarse topvijfpla­atsen. Dit seizoen wil hij beter doen. De start is hoopvol met onder meer een zesde plaats vorig weekend in Mazenzele.

De nu 17-jarige Bomenaar had zich in 2016 als tweedejaar­snieuwelin­g nochtans herhaaldel­ijk in de kijker gereden met onder meer vijf overwinnin­gen en een reeks podiumplaa­tsen. Die prestaties waren enkele clubs niet ontgaan, zodat Coveliers in het tussenseiz­oen van Steeds Vooraan Kontich overstapte naar het team van Van Moer Logistics CT, dat hem graag als junior wilde inlijven. “Bij Van Moer Logistics CT heb ik veel kansen gekregen om veel grote en mooie wedstrijde­n te rijden, maar mijn resultaten waren inderdaad niet echt geweldig”, vertelt Coveliers. “Ik had het me misschien gemakkelij­ker kunnen maken door wat koersen rond de kerktoren te rijden, maar ik wilde in eerste instantie renner worden en dus wilde ik vooral ervaring opdoen in de grotere wedstrijde­n. Ook al kon ik me dan nog niet meteen laten gelden in de finales van de grote koersen, ik kon vrij vlot standhoude­n in de grote groep en daar was ik tevreden over. Ik wist voor het seizoen al dat het geen gemakkelij­k jaar zou worden. Dat is ook gebleken.”

Betere resultaten

Dit jaar mikt de renner uit de Rupelstree­k hoger. “Als tweedejaar­s zal het er nu op aankomen om stappen vooruit te zetten. Ik heb met voor het seizoen 2018 enkele doelen gesteld. Zo heb ik als tweedejaar­s al iets meer ervaring. Dat moet tot betere resultaten leiden. Dat betekent dat ik in de grote wedstrijde­n in de finale mee in de spits wil zitten. Ik moet ook in staat zijn om wedstrijde­n te winnen. En ik wil vooral voelen dat ik progressie maak. Pas als ik dat alle- maal kan realiseren, zal ik van een geslaagd seizoen kunnen spreken.”

Geen Ronde van Vlaanderen

Coveliers heeft daarbij niet meteen bepaalde wedstrijde­n voor ogen. “De zwaardere koersen met veel klimwerk liggen me niet zo goed. Ik kom beter tot mijn recht op vlakke omlopen. Wedstrijde­n waarin de wind spelbreker is en het de renners lastig maakt, liggen bij mij ook in de bovenste schuif. Het is wel jammer dat ik de Ronde van Vlaanderen dit seizoen niet kan rijden. Net op dat moment zijn we op schoolreis en daar kan ik echt niet onderuit.”

In zijn huidige ploeg rijden er meerdere sterke renners. Het is dus niet altijd evident om geselectee­rd te worden voor de belangrijk­ste eendagswed­strijden. “Soms val ik al eens naast een selectie, maar ik moet eerlijk toegeven dat er algemeen genomen weinig is aan te merken op de samenstell­ing van de ploeg. Ik moet knokken om er bij te zijn, maar dat kan me alleen maar sterker maken.” KAREL LEMMENS

 ?? FOTO RR ?? Seppe Coveliers. “Dit jaar moet ik stappen vooruit zetten. Dat betekent ook koersen winnen.”
FOTO RR Seppe Coveliers. “Dit jaar moet ik stappen vooruit zetten. Dat betekent ook koersen winnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium