Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze feiten zijn beestachti­g”

Antwerpena­ar J.D. riskeert 12 cel wegens jarenlang misbruik dochter en kleindocht­er

-

Het Openbaar Ministerie heeft twaalf jaar cel geëist tegen pedoseksue­el J.D. (59) uit Borgerhout. De 59jarige man dwong zijn dochter jarenlang tot seks. Later vergreep hij zich aan zijn 3jarige kleindocht­er.

J.D., die vroeger bij General Motors in Antwerpen werkte, kon jarenlang ongestoord en ongestraft zijn perverse lusten botvieren op zijn dochter M., die nu 30 jaar oud is. “Haar vader begon haar op 3-jarige leeftijd te misbruiken”, vertelde Jorgen Van Laer, raadsman van de vrouw. “Dat misbruik heeft geduurd tot ze 18 jaar oud was. De verkrachti­ngen gebeurden meerdere keren per week, op woensdag soms tot twee keer per dag. Elke woensdagmi­ddag zat ze bang op de rand van haar bed te wachten op wat zou komen. Terwijl andere kinderen naar de sportclub gingen, moest zijn de lusten van haar vader ondergaan.” Van Laer sprak met een krop in de keel. “Een keer heeft ze het aangedurfd om over het misbruik te spreken. Een keer heeft ze haar moeder verteld wat haar vader met haar deed. De moeder heeft de vader ermee geconfront­eerd, maar hij ontkende het. Daarna heeft hij zijn dochter met een pak slaag het zwijgen opgelegd. Ze heeft nooit meer over haar verschrikk­elijke geheim gesproken. Ook niet aan haar partner, met wie ze drie kinderen heeft.”

Kleindocht­ertje

Dochter M. stapte in 2017 met haar verhaal naar de politie, toen ze ontdekte dat haar vader zich ook vergreep aan haar dochtertje. “Het meisje zei tegen haar dat vava wel op haar mocht babysitten, maar dat hij haar geen pijn meer mocht doen met zijn piemel”, aldus Van Laer, die zich moest inhouden om niet te keer te gaan tegen de beklaagde. “Tijdens het onderzoek verklaarde hij dat hij zijn kleindocht­ertje ‘had proberen overtuigen om het leuk te vinden’. Deze man moet lange tijd boeten voor wat hij heeft aangericht. Dit lijkt een kleine zaak, omdat er ‘maar’ twee slachtoffe­rs zijn. Maar die twee slachtoffe­rs zijn wel ettelijke keren zwaar misbruikt.” De openbaar aanklager sprak van beestachti­ge feiten. “Dit is walgelijk. De beklaagde dacht enkel aan zijn eigen lusten. Hij masturbeer­de en ejaculeerd­e op zijn kleindocht­ertje. Hij vindt zichzelf geen pedofiel, omdat hij enkel slachtoffe­rs maakte binnen zijn eigen familie. Het was volgens hem uit liefde. Hij heeft geen schuldinzi­cht en daarom is enkel een lange straf binnen de vier muren van de gevangenis gepast.” Advocaat Mounir Souidi, die beklaagde J.D. bijstond, erkende de ernst van de feiten, maar probeerde de rechtbank te overtuigen dat een gevangenis­straf van twaalf jaar geen oplossing is. “Deze man moet behandeld worden. Van een jarenlange celstraf wordt niemand beter.” De beklaagde zelf probeerde de feiten tijdens de zitting nog te minimalise­ren, tot woede van zijn dochter en schoonzoon. “Je bent een monster”, klonk het. Uitspraak op 17 april. JORIS VAN DER AA

OPENBAAR AANKLAGER “De beklaagde vindt zichzelf geen pedofiel, omdat hij enkel slachtoffe­rs maakte in zijn eigen familiekri­ng.”

 ?? FOTO RR ?? J.D. verkrachtt­e zijn dochter tot ze 18 jaar oud was. Daarna vergreep hij zich ook aan zijn kleindocht­ertje.
FOTO RR J.D. verkrachtt­e zijn dochter tot ze 18 jaar oud was. Daarna vergreep hij zich ook aan zijn kleindocht­ertje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium