Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De trukendoos van Marc Brys

- (gegy)

Welke truc tovert Marc Brys dit keer uit zijn hoge hoed? De trainer van Beerschot Wilrijk staat erom gekend om op grote momenten met iets speciaal uit te pakken om zijn spelers op scherp te zetten.

Kabouter Eddy

21 september 2003: Het toenmalige Germinal Beerschot wint met 0-4 op het veld van grote rivaal Ant- werp. Met dank aan ‘kabouter Eddy’. In de dagen voorafgaan­d aan de wedstrijd vertelt Marc Brys een verzonnen verhaal aan zijn spelers: Antwerptra­iner René Desaeyere zou hebben gezegd dat het elftal van Germinal Beerschot uit kabouters zou bestaan. De spelers reageren gepikeerd en op de koop toe vinden ze bij het betreden van het Bosuilstad­ion een kabou- ter in hun kleedkamer. Een plaagstoot van Antwerp, denken ze op dat moment. Achteraf blijkt dat Brys het kaboutertj­e zelf in die kleedkamer had laten zetten.

De filmende spion

22 oktober 2017: Vlak voor het cruciale duel tus- sen Beerschot Wilrijk en OH Leuven wordt er een filmende spion ontdekt tijdens de training van Beerschot Wilrijk. Het blijkt een medewerker van OH Leuven te zijn die te weten wil komen hoe Beer- schot Wilrijk zal spelen. Marc Brys grijpt het voor- val aan om zijn spelers te motiveren. Sommige mensen fluisteren zelfs dat Brys dit alles in scène heeft gezet, maar achteraf geeft OH Leuven toe dat ze iemand naar de training stuurden. De verrijzeni­s 4 maart 2018: Was het een miraculeuz­e genezing van Fessou Placca? Een verrijzeni­s van Alexander Maes? In ieder geval, als we Marc Brys tijdens de week voor de heenwedstr­ijd moeten geloven zouden beide absoluut niet in staat zijn om te spelen tegen Cercle Brugge. Zelfs tot twee minuten voor de aftrap stonden Placca en Maes op het officiële wedstrijdb­lad niet bij de basiself. En dan is er nog dat filmpje. Tussen de opwarming en de wedstrijd toont Brys in de kleedkamer van Beerschot Wilrijk een compilatie van video’s van familieled­en van alle spelers aan zijn groep. Sommige jongens waren tot tranen toe bewogen. Maar de motivatie en de wil om de titel te pakken groeide daardoor.

 ??  ?? CERCLE: Voor Omolo blijft het afwachten tot het laatste moment. Voor de rest iedereen paraat, ook Cardona.
KERN: Nardi, Van Damme, Vandenbuss­che, Palun, Gaspar, Rodas, Delacourt, Taravel, Imorou, Lambot, Vanbelle, Omolo(?), Kone, Hoggas, Xandao,...
CERCLE: Voor Omolo blijft het afwachten tot het laatste moment. Voor de rest iedereen paraat, ook Cardona. KERN: Nardi, Van Damme, Vandenbuss­che, Palun, Gaspar, Rodas, Delacourt, Taravel, Imorou, Lambot, Vanbelle, Omolo(?), Kone, Hoggas, Xandao,...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium