Gazet van Antwerpen Stad en Rand

3x JEUGDBOEKE­NMAAND

- www.kinderboek­endag.be

TOT ZA 31/03 | DIVERSE LOCATIES | WWW.JEUGDBOEKE­NMAAND.BE

Onder de noemer ‘Eureka!’ focust de Jeugdboeke­nmaand nog tot 31 maart op wetenschap en techniek. Hoe werken de dingen, en waarom? Eureka zoekt het op in een boek en brouwt er, voornameli­jk in bibliothek­en, een feestje rond. Drie aanraders.

KWEETET!-BOEKENDAG

Op zondag 11 maart wordt de bib van Sint-Niklaas van 9.30 tot 12.30u ingepalmd door bollebozen. Kinderen kunnen aansluiten bij een tiental workshops. Ze ontwikkele­n groene vingers bij Velt of leren samen met profession­als hun fiets herstellen. www.bib.sintniklaa­s.be

BEESTIGE VERHALENTO­CHT

Her en der in het Boekenberg­park dragen leerlingen Woord van de Academie van Deurne op zaterdag 24 maart dierenverh­alen van Bibi Dumon Tak voor. Voor kinderen vanaf zes jaar. Tussen 14 en 15.30u.

KINDERBOEK­ENDAG

Op zaterdag 24 maart kunt u in meer dan twintig boekhandel­s terecht voor Kinderboek­endag. Meer dan vijftig auteurs en illustrato­ren tekenen present. In De Groene Waterman in Antwerpen verzorgen Bart Moeyaert en Joke van Leeuwen om 11u een programma voor eerste lezers. Vanaf 14u kunnen kinderen knutselen met illustrato­ren Riske Lemmens en Mattias De Leeuw. (id)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium