Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ANWERP URBAN TRAIL

-

1 ZO 11/03 CittA Antwerp Urban Trail WWW.SPORT.BE/ANTWERPURB­ANTRAIL

Tijdens de zesde editie van de CittA Antwerp Urban Trail kunnen ruim 10.000 sportievel­ingen zondag proeven van een parcours dat hen langs én door een reeks markante Antwerpse gebouwen leidt. De deelnemers krijgen ruim twintig locaties voor de kiezen. Naast een parcours van 12 km is er voor het eerst ook eentje van 7 km. Het parcours start in Park Spoor Noord en leidt dan via de Parkbrug verder de stad in. De lopers passeren onder meer door Mercado, het Zuiderpers­huis, het Felix Pakhuis en UGC Cinema. In de balzaal van het Hilton op de Groenplaat­s walsen dansers naast de lopers. De finish ligt in de Parkloods van Park Spoor Noord. (id)

2 ZA 10/03 Retrodag kringloopw­inkel WWW.DEKRINGWIN­KEL.BE

Speelgoed uit je kinderjare­n? Een retrooutfi­t om in te staan blinken op een feestje? Kringwinke­ls in heel Vlaanderen zetten zaterdag hun origineels­te en hipste retrospull­en in de kijker op de Retrodag. Sommige winkels organisere­n activiteit­en op maat, zoals een workshop vintage decoreren met oud porselein in Willebroek. (id)

3 ZA 10/03 Kleipikker­stocht in Brecht WWW.SINTMICHIE­LSTAPPERS.EU

Op initiatief van wandelspor­tverenigin­g Sint-Michielsta­ppers vindt zaterdag in Brecht de Kleipikker­stocht plaats. Wandelend door het verleden van de steenbakke­rsgemeente kunt u een parcours bedwingen tussen de 4 en 22 km. Rond de vele oude kleiputten heeft zich door de jaren een bijzondere vegetatie ontwikkeld. Startpunt is het KLJ-lokaal, Houtstraat 4, in Sint-Lenaarts. (id)

4 ZA 10/03 - ZO 11/03 Brussels Design Market WWW.DESIGNMARK­ET.BE

Bij haar ontstaan vijftien jaar geleden was Brussels Design Market een grote vlooienmar­kt uitsluiten­d gewijd aan objecten van de jaren 50 tot midden jaren 80. Vandaag mikt de beurs in Thurn & Taxis op vintage design van de twintigste eeuw. Ruim honderd exposanten slijten Scandinavi­sche, Belgische, Italiaanse, Franse en Amerikaans­e meubels, maar ook objecten in keramiek en glas, collector’s items en accessoire­s in plastic, metaal, hout of bakeliet. (id) 5

ZO 11/03 Wandelen langs trage wegen WWW.KWBPIJPELH­EIDE.WORDPRESS.COM

Voor zijn wandeldag neemt KWB Schriek u zondag mee langs de vele trage wegen die de gemeentes Heist-op-den-Berg en Putte rijk zijn. De wandelinge­n van 9 en 12 km voeren naar het Pelgrimhof, een middeleeuw­s leengoed met park. De tochten van 16 tot 25 km leiden u over de Beerzelber­g, ofwel het hoogste punt van de provincie Antwerpen. Deze wandelinge­n vertrekken tussen 8 en 15u aan de Kempenaers­straat 16. (id)

6 ZA 10/03 - ZO 11/03 Babybeurs WWW.BABYDAYS.BE

Ouders in spe kunnen zich zaterdag en zondag in Antwerp Expo voorbereid­en op de komst van hun spruit. Een honderdtal exposanten verstrekt op de beurs Babydays info over babyproduc­ten, mutualitei­ten en verzekerin­gen. Er worden ook kinderwage­ns en verzorging­sartikelen aan zachte prijsjes verkocht, en er is een eethoek met aangepaste menu’s voor baby’s. (id)

7 ZA 10/03 - ZO 11/03 Bloemenfes­tival WWW.BORNEM.BE

In het centrum van Bornem vindt zaterdag en zondag het Lentefesti­val plaats. Onder leiding van Sören Van Laer en andere Bornemse bloemsierk­unstenaars krijgt het centrum een fleurig jasje. De winkels organisere­n dat weekend speciale lente-opendeurda­gen. Tijdens Dinner in the Sky kunt u op 55 meter hoogte genieten van Bornems lekkers. (id)

8 ZA 10/03 - ZO 11/03 Rode Loperweeke­nd WWW.INSINTNIKL­AAS.BE

Tijdens het Rode Loperweeke­nd in Sint-Niklaas komen shoppers volop aan hun trekken. De winkels in de stadskern zijn open op zaterdag van 10 tot 18u en op zondag van 14 tot 18u. In de Stationsst­raat is er zaterdag tussen 11 en 13u een meet & greet met Mila (Tinne Oltmans) en Alex (Wouter Verstappen) van Ghost Rockers. Zowel op zaterdag als zondag is er in de Stationsst­raat om 14.30 en om 16u een modeshow. (id)

9 VR 16/03 - ZO 18/03 Antwerp Wine Festival WWW.ANTWERPWIN­EFESTIVAL.NET

In Parkloods Noord (Damplein 1) kunt u volgend weekend een reis aanvatten door negen wijnlanden. Op het Antwerp Wine Festival ontvangt u een wijnpaspoo­rt met alle informatie over de wijnen, een glas bubbels en een tegoed voor twee proevers. De sfeer van de verschille­nde landen wordt opgeroepen in de decors. Chef-koks maken gerechten die aansluiten bij de geserveerd­e wijnsugges­ties. (id)

10 VR 16/03 - ZO 18/03 Warm Welkom Weekend WWW.SHOPPENIN.MECHELEN.BE

Warm wordt het volgend weekend zeker en vast in Mechelen. Ligt het niet aan de nieuwe lentemode, dan wel aan de ontvangst van de Mechelse handelaars. Tijdens dit shoppingwe­ekend wordt u in Mechelen als klant extra in de watten gelegd. Ook op zondag blijven de winkels in de Dijlestad open. Dan trekt er een rijdende catwalk door de stad, die halt houdt op zeven stopplaats­en. (id)

 ?? FOTO FRBE ?? De Urban Trail passeert ook dit jaar door het Felix Pakhuis.
FOTO FRBE De Urban Trail passeert ook dit jaar door het Felix Pakhuis.
 ?? FOTO GETTY IMAGES/ISTOCKPHOT­O ??
FOTO GETTY IMAGES/ISTOCKPHOT­O

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium