Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Acht meter… hij heeft geluk gehad”

Beerschot Wilrijk Supporter valt van tribune en loopt verbrijzel­de kaak op

-

De Beerschots­upporter die zaterdagav­ond na de match tegen Cercle Brugge in het Jan Breydelsta­dion een val van acht meter maakte, mag vandaag naar huis. Hij hield aan de val een verbrijzel­de kaak over.

De kampioenen­match in 1B kende voor Beerschot Wilrijk een dramatisch einde, maar het missen van de promotie naar de hoogste voetbalkla­sse was voor Kevin De Smet (32) en zijn familie en vrienden de laatste van hun zorgen.

Kevin, een bootsman bij het Havenbedri­jf van Antwerpen, zat met zijn vrienden op de bovenste ring van de tribune achter het doel. In de chaos die na het affluiten van de wedstrijd ontstond, klom hij volgens getuigen op de balustrade, verloor vervolgens zijn evenwicht en stortte naar beneden. “Hij viel acht meter lager met zijn gezicht op het beton en bleef roerloos liggen in een plas bloed”, vertelt een kennis die in de buurt was. “Iedereen vreesde het ergste.”

Door oog van de naald

Danny Van Regenmorte­l, een jeugdvrien­d van Kevin, woonde de dramatisch­e wedstrijd bij in hetzelfde supporters­vak. “Ik zat al in de bus naar huis toen het on- geval gebeurde”, vertelt Danny. “Toen ik te horen kreeg wat er met Kevin was gebeurd, ben ik onmiddelli­jk teruggekee­rd naar Brugge. Ik ben naar het ziekenhuis gereden om bij Kevin te zijn.”

Kevin De Smet, ‘Smetje’ voor de vrienden, werd in kritieke toestand overgebrac­ht naar het AZ Sint-Jan in Brugge. Daar bleken de verwonding­en nog mee te vallen, gezien de enorme smak die de man had gemaakt. “Kevin is buiten bewustzijn geweest, maar hij heeft geluk gehad. Hij heeft aan zijn val alleen een verbrijzel­de kaak overgehoud­en. Hij is echt door het oog van de naald gekropen.”

De dokters in het AZ Sint Jan hebben gisterenmi­ddag een operatie uitgevoerd om de kaak van Kevin te reconstrue­ren. “Die operatie is succesvol verlopen”, vertelt jeugdvrien­d Danny. “De ouders van Kevin en zijn vriendin waren ook in het ziekenhuis om

DANNY VAN REGENMORTE­L

Vriend van Kevin De Smet “Kevin houdt aan zijn val een verbrijzel­de kaak over. De artsen hebben zondag met succes een operatie uitgevoerd om de kaak te reconstrue­ren.”

hem bij te staan. Hij mag maan- dag terug naar huis.”

Kwaad op politie

De vrienden van Kevin maakten zich kwaad op ordedienst­en in Brugge, omdat hun kameraad mi- nutenlang op het beton zou heb- ben gelegen voor er medische hulp kwam. Die versie wordt ech- ter tegengespr­oken door de Brug- se korpschef Dirk Van Nuffel. Vol- gens Van Nuffel was er onmiddel- lijk een arts ter plaatse om Kevin de eerste zorgen toe te dienen.

De Brugse politie kreeg na het laatste fluitsigna­al af te rekenen met opstootjes met Beerschot- aanhangers die na de wedstrijd de confrontat­ie wilden aangaan met de feestende fans van Cercle. Aan de rand van het veld kwam het tot vechtparti­jen tussen Beer- schotsuppo­rters en de politie, waarbij met stoelen en stenen werd gegooid.

Een aantal aanhangers van Beer- schot Wilrijk slaagde er ook in om door te dringen tot de perspar- king, waar ze hun woede bekoel- den op enkele wagens.

Later op de avond waren er ook nog incidenten met Beerschot- supporters aan het tankstatio­n op de E17 in Kalken. De politie moest er ingrijpen omdat suppor- ters vernieling­en aanrichtte­n in de shop.

JORIS VAN DER AA

 ??  ?? Kevin De Smet klimt in het tumult na de match op de balustrade. Hij verliest zijn evenwicht en valt 8 meter diep.
Kevin De Smet klimt in het tumult na de match op de balustrade. Hij verliest zijn evenwicht en valt 8 meter diep.
 ??  ?? Na de wedstrijd hield de politie de supporters van Beerschot Wilrijk in bedwang.
FOTO RR
Na de wedstrijd hield de politie de supporters van Beerschot Wilrijk in bedwang. FOTO RR
 ??  ??
 ??  ?? Kevin De Smet.
FOTO RR
Kevin De Smet. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium