Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse politie beboet “egoïstisch rijgedrag”

-

De lokale politie van Antwerpen heeft vrijdagmid­dag en nacht grootschal­ige controles uitgevoerd op “egoïstisch rijgedrag”. Onder andere motorfiets­ers op het voetpad, bestuurder­s op de busbaan en ook een beginnende trouwkarav­aan kwamen in het vizier van de ordehandha­vers terecht.

De verkeerspo­litie ging met zowel anonieme als zichtbare motorrijde­rs op pad. Dat leverde een rist aan verkeersin­breuken op.

Op de Sint-Bernardses­teenweg werd volgens de politie een beginnende trouwkarav­aan onderschep­t. Twee passagiers die vlaggen uit een voertuig lieten wapperen, kregen een boete omdat ze geen gordel droegen. Los van de trouwstoet kregen ook vijf anderen een boete voor het niet aanhebben van de gordel.

Twee motorfiets­ers werden op de bon gezwierd voor rijden op het fietspad. Twee bestuurder­s reden onterecht over de busbaan. Twee bestuurder­s waren onder invloed van verdovende middelen of alcohol.

Drie chauffeurs kregen een boete voor gsm-gebruik. Ook een sms’ende fietser, die zonder handen reed en ook geen licht had, kreeg een bekeuring.

Een bestuurder, met een voorlopig rijbewijs, kon gevat worden nadat hij bij de controle was teruggedra­aid. Bij een andere controle werd een vals Pools rijbewijs in beslag genomen. Een bestuurder stond nog geseind voor een verplichte DNA-staalname en een andere stond geseind voor aanhouding.

Er werd een proces-verbaal voor verkeersbe­lasting opgemaakt en in totaal werd ook voor 1.714 euro aan openstaand­e boetes bij buitenland­se overtreder­s geïnd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium