Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verdedigen­d moet het beter”

Khalid Moussaoui en FT Antwerpen zetten derby tegen Proost Lierse moeizaam naar hun hand

- (mabe)

FT Antwerpen heeft dankzij een doelpunt van Khalid Moussaoui in de slotfase toch de drie punten gepakt in de derby tegen Proost Lierse. De jongens van coach Karim Bachar konden nochtans, zeker in de eerste helft, niet echt bekoren en waren ook verdedigen­d niet echt bij de les.

“Al een geluk dat men bij Lier ook af en toe wat foutjes maakte, anders was het wel wat anders geworden”, stelde Khalid Moussaoui, die twee van de vijf Antwerpse doelpunten maakte.

FT Antwerpen startte voor zijn doen vrij afwachtend, wat maakte dat er in de eerste helft niet echt veel te beleven viel. De thuisploeg voetbalde amper een kans bij elkaar, kwam wel 1-0 voor via een doelpunt uit de kluts van El Fahsi, maar zag door twee verdedigen­de blunders ex-speler Zaaf de bezoekers niet eens onverdiend een 1-2 voorsprong nemen aan de rust.

“We wisten dat Lierse graag achterover­leunt en op zijn snelle jongens rekent om op de counter het verschil te kunnen maken. Daarom ook die afwachtend­e houding in de eerste helft. Al waren we niet echt goed bezig en kregen we twee vermijdbar­e doelpunten tegen. Dat gebrek aan realisme en concentrat­ie moet eruit”, aldus Khalid Moussaoui, die na de pauze een beter en meer gedreven Antwerpen had gezien. “Onze coach Karim Bacher was tijdens de rust heel duidelijk: het moest sneller en agressieve­r en het tempo moest serieus omhoog.”

De Antwerpen-spelers hadden die boodschap begrepen en zetten direct zware druk op Lier.

“We hadden ze bij de 2-2 vast, maar door opnieuw twee keer niet bij de les te zijn, bleef Proost Lierse in de wedstrijd. Gelukkig kon ik op het einde die beslissend­e goal maken.”

Hamza Zaaf vond dat Lier meer verdiend had. “Een gelijkspel was correcter geweest, maar het is wel de verdienste van Antwerpen dat ze uiteindeli­jk de drie punten pakten”, aldus Zaaf. “Jammer, want we speelden geen onaardige wedstrijd. We hadden in de eerste helft de kansen om hen op grotere achterstan­d te zetten.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Khalid Moussaoui (rechts) probeert de bal af te nemen van Jawad Yachou van Proost Lierse.
FOTO TOM GOYVAERTS Khalid Moussaoui (rechts) probeert de bal af te nemen van Jawad Yachou van Proost Lierse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium