Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe uitbater voor Valaarhof

“De mensen misten hun café”

-

Wilrijk Na meer dan een jaar leegstand is het Valaarhof aan de Letterkund­estraat weer open. De nieuwe uitbater wil dat de zaak opnieuw een ontmoeting­splaats wordt voor de vele klanten en vereniging­en die er zich zo lang thuis voelden.

Na het vertrek van de vorige uitbater stonden de kandidaat-overnemers bepaald niet te dringen en ook het pop-upcafé in december kon het maar enkele weken uitzingen.

Patrick Schuurmans (51) liet zich daardoor niet afschrikke­n en zette de stap. Na amper één week blikt hij al heel tevreden terug. “Ik heb er alles aan gedaan om te kunnen openen met het weekend van de rommelmark­t. Zo kreeg ik meteen veel volk over de vloer en mond-tot-mondreclam­e deed de rest. Veel klanten hebben de weg teruggevon­den en ook de biljartclu­b en de kaarters op maandagavo­nd zijn weer van de partij.”

De nieuwe uitbater is gepokt en gemazeld in het horecaleve­n. Hij was de afgelopen 25 jaar uitbater van verschille­nde cafés, waaronder De Groenplaat­s in hartje Antwerpen en tot voor enkele maanden de cafetaria van golfclub Cleydael in Ranst.

“Vooraleer ik de beslissing nam om het Valaarhof over te nemen, heb ik de wijk en de buurt verkend. Ik kon vaststelle­n hoe het hier leeft en vooral ook hoeveel mensen hun vertrouwde café misten. Daarbij komt dat mijn voorkeur altijd naar een buurthuis of volkshuis is uitgegaan. Dat concept vind ik hier helemaal terug.”

Schuurmans wil ook het ruime, zonnige terras gezellig aankleden en net als in zijn vorige zaken wil hij op regelmatig­e basis voor livemuziek zorgen. “Kortom, opnieuw aanknopen met de goeie tijd van vroeger in een café voor jong en oud, waar bijna iedereen mekaar kent en waar je altijd een praatje kan slaan. Zo eenvoudig kan een succesform­ule zijn.”

Op dinsdag blijft het Valaarhof gesloten. Alle andere dagen gaat het open om 10 uur.

 ?? FOTO LUK LUYTEN ?? Patrick Schuurmans heeft zijn strepen al verdiend in de horecawere­ld.
FOTO LUK LUYTEN Patrick Schuurmans heeft zijn strepen al verdiend in de horecawere­ld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium