Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Spelers moesten winnen voor hun ploegmakke­r”

- PETER NYS

Rupel Boom haalde het gisteren met 21 van Gullegem en blijft op koers voor promotie. Maar er was ook heel slecht nieuws. Aanvoerder Jeroen Mertens liep een zware knieblessu­re op.

De match was amper zes minuten ver wanneer Mertens zijn knie verdraaide. Het verdict is vreselijk. Voor de derde keer in vier jaar zit Mertens met gescheurde kruisbande­n. De middenveld­er had ook net een overeenkom­st met Zwarte Leeuw bereikt voor volgend seizoen. “Mijn ploeg was enorm van slag door wat er met Mertens gebeurd was”, stelt Rupel Boomtraine­r Urbain Spaenhoven. “Dat zag je meteen. Dit is een groep die heel goed aan elkaar hangt en als je zoiets ziet gebeuren, dan hakt dat er zwaar in. Zeker omdat iedereen de voorgeschi­edenis van Mertens kent. Voor die jongen is dat een drama. De spelers zaten daar de hele eerste helft mee in hun hoofd. We kwamen dan ook nog eens op achterstan­d. Ik vond ons bij momenten wel aardig voetballen en vraag me af wat wij moeten doen om een strafschop te krijgen. Ik zag voor rust drie fases waarbij de bal op de stip had gemogen. Tijdens de rust was het muisstil in de kleedkamer. Niemand durfde iets te zeggen na wat er met Jeroen gebeurd was. Ik heb hen proberen op te peppen en gezegd dat ze moesten zien te winnen voor hun ploegmakke­r.”

Geen onnodige druk

Uiteindeli­jk trok de thuisploeg de zege nog over de streep dankzij twee goals van verdediger­s. Eerst lukte Spaenhoven zeer fraai de gelijkmake­r, kort daarop kopte De Paepe de 2-1 binnen. “Ik vind dat we uiteindeli­jk verdiend de drie punten aan huis houden. Het was geen makkelijke match want Gullegem is een stevige ploeg. Maar we blijven mooi tweede en in de derde periode beginnen we met twaalf op twaalf.”

Sparta Petegem verloor en staat nog slechts vier punten voor. “En volgende week moeten we naar daar. Als we nog een kans willen maken op de titel, zullen we er moeten gaan winnen. Dan ligt alles weer open. Maar ik ga mijn spelers geen onnodige druk opleggen. We hebben dit seizoen al een fantastisc­h parcours afgelegd. Het is ongeloofli­jk knap dat je met zo’n jonge groep nog voor alles in de running bent op zes matchen van het einde. Misschien pakken we overal nog naast, dat kan altijd. Maar als coach kan ik alleen maar tevreden zijn met wat we al gerealisee­rd hebben. En er wordt werk gemaakt van de toekomst. Deze week volgt er nog nieuws over de kern voor volgend seizoen.”

 ?? FOTO GMAX ?? Nick Spaenhoven viert zijn doelpunt en de zege met ploegmaats en fans.
FOTO GMAX Nick Spaenhoven viert zijn doelpunt en de zege met ploegmaats en fans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium