Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Elke week spelen we volwassene­r”

- EDDY NOUWS

Na een kansarme wedstrijd, waarin vooral de scheidsrec­hterlijke beslissing­en de gemoederen beroerden, trok Cappellen verdiend aan het langste einde. “Onze jonge spelers doen elke week ervaring op en dat vertaalt zich in resultaten”, stelt Wesley Geuens.

De thuisploeg pakte in de aanvangsfa­se uit met hoge pressie, maar slaagde er niet in de Cappelse organisati­e aan het wankelen te brengen. “We zijn geconcentr­eerd gestart en we wilden koste wat kost vermijden dat we een doelpunt zouden incasseren”, zegt de Cappelse libero. “De ploeg die een achterstan­d moet ophalen, is op het kleine terrein van Vosselaar altijd benadeeld. Daarom hebben we goed druk gezet en vermeden dat er voorzetten van de flanken zouden vertrekken. Door goed in blok te verdedigen zijn we erin geslaagd de angel uit de plaatselij­ke acties te halen. Als er dan toch eens een hoge bal voor doel kwam, was dat een kolfje naar de hand van Björn Lenaerts, die baas was in de lucht. We hadden ook ons lesje geleerd uit de heenwedstr­ijd. Het gevaar kwam toen hoofdzakel­ijk via de boomlange Jonas Nijs, die de bal klaar legde voor de opkomende aanvallers. We hebben uit het duel gespeeld en geprobeerd de tweede bal op te pikken, zodat de thuisspele­rs niet de kans kregen om aan te sluiten. Mijn taak is dan iedereen bij de les te houden en de ploeg mee op sleeptouw te nemen. Daar zijn we collectief zeer goed in geslaagd.”

“In de eerste helft hebben we veel energie gestoken in de duels, maar na de rust kwamen we meer aan voetballen toe”, vervolgt Geuens. “We konden de bal beter in de ploeg houden, de voorsprong kwam dus niet onverwacht. Na het doelpunt vergaten we weer de wedstrijd dood te leggen, iets wat ons al eerder dit seizoen overkwam. Toch merk ik dat we elke week volwassene­r gaan spelen en dat is een pluim voor de jonge spelers. We zijn met voorsprong de jongste ploeg van de reeks en dan is het knap wat we elke week presteren. Mathematis­ch zijn we nog niet zeker van het behoud, maar het moet al heel erg fout lopen opdat we nog in de problemen zouden komen.”

 ?? FOTO MPICS ?? Robbe Kil van Cappellen wacht in de rug van Raf Hannes op de bal.
FOTO MPICS Robbe Kil van Cappellen wacht in de rug van Raf Hannes op de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium