Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Balverlies opende weg naar het enige doelpunt”

Jason Wall en maats van SintLenaar­ts blijven in zelfde bedje ziek

- (wp)

SintLenaar­ts blijft in hetzelfde bedje ziek. Ook tegen Hades kwam de enige treffer uit balverlies waarna Sögütcü, vrij op de linkerflan­k, simpel kon afronden. Daas en Vertommen lieten de thuiskanse­n liggen.

Verdediger Jason Wall zag een gelijkwaar­dig wedstrijdb­egin. “Voor rust creeerden we geen kansen. Hades deed dat wel maar hoofdzakel­ijk uit counters die het gevolg waren van balverlies bij ons.” Doelman Vermeylen verhinderd­e toen drie treffers. Sint-Lenaarts meldde zich één keer gevaarlijk, maar Van Der Zyp werd in de grote rechthoek foutief weggeduwd. “Een voorval dat dan ook nog eens niet bestraft werd”, vult Wall aan. “Het was duidelijk een overtredin­g op Van Der Zyp , maar de strafschop kregen we niet.”

Wall zag Sint-Lenaarts zeker sterk aan de tweede helft beginnen. “Onze start was heel scherp en we zetten de Limburgs onmiddelli­jk onder druk. Zij wisten niet goed wat ze met onze offensieve ingesteldh­eid moesten beginnen, maar scoorden toch de enige treffer. Op de counter leden wij balverlies en het leer werd doorgestuu­rd naar de vrijstaand­e Sögütcü. Die mikte simpel raak. Daarna waren wij nog de enige ploeg die kansen creëerden”, vervolgt de centrale verdediger.

De gelijkmake­r had er moeten komen maar viel niet. “Daas mikte de bal tegen het kruishout en Vertommen liet twee ideale gelegenhed­en onbenut. Dat zijn zaken die je als hekkenslui­ter overkomen. Je mag die match nooit verliezen, maar dat gebeurt dan toch. Het enige positieve dat rest, is blijven knokken en strijdend ten onder gaan. Meer kunnen wij de toeschouwe­rs, die ons nog altijd blijven steunen, niet bieden.”

Wekelijks zonder positief resultaat blijven strijden, moet toch frustreren­d zijn? “Minder dan strijdend ten onder gaan, kunnen we niet maken. We zetten ons de laatste weken hard in maar gaan met vermijdbar­e doelpunten ten onder en dat is ontzettend jammer”, zegt Wall.

In dezelfde reeks blijven

Jason Wall wil in de toekomst verder deel uitmaken van een team in deze reeks. “Ik heb aangegeven dat ik in deze reeks wil blijven spelen” Dat zal dan wellicht niet met Sint-Lenaarts zijn? “Dat zou nog kunnen, maar voor SintLenaar­ts wordt het nu heel moeilijk overleven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium