Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dure punten verloren in de strijd om eindronde”

Nijlen komt op het veld van VC Herentals niet verder dan een 11 gelijkspel

- ANNELIES FREDERICKX

Nijlen speelde 11 gelijk op het veld van VC Herentals. In de eerste helft raakten de blauwwitte­n kant noch wal, maar na de pauze wisten ze de kansen beter te benutten dan de thuisploeg. VC domineerde, maar zette dat overwicht niet om in doelpunten. Daardoor eindigde de partij, zoals het een derby betaamt, op 11.

Nijlen keek al snel tegen een achterstan­d aan, maar even voorbij het uur stelde Peeters gelijk. Hij schonk zijn ploegmaats een punt en daar was Elias Truyers uiteraard erg blij mee.

“Voor ons is dit inderdaad een belangrijk punt”, glundert hij. “In de eerste helft kregen we heel moeilijk vat op de wedstrijd. Tijdens de rust werd er bijgestuur­d en dat bleef niet zonder positieve gevolgen. Met een prachtig doelpunt kwamen we langszij, maar de gelijkmake­r had er iets eerder al kunnen komen. Ik trof immers de lat, terwijl de rebound van Brouwers op de lijn gekeerd werd. Het grote en moeilijk bespeelbar­e veld in Herentals speelde mij wel parten. Jongens met ervaring hebben daar wellicht minder problemen mee, maar voor mij als jongere was het toch wel aanpassen. In de race naar een eindrondet­icket verloren we vandaag misschien kostbare punten, maar daar maken we ons nu geen zorgen om. Volgende week krijgen we een nieuwe kans om te winnen tegen Diegem, dat ook weer een echte traditiecl­ub is.”

Trainer Kris De Backer zag zijn team twee verschille­nde helften spelen. Hij haalde in zijn matchanaly­se dan ook positieve en negatieve punten aan.

“We hadden in het begin inderdaad heel veel moeite met de omschakeli­ng”, stelt hij. “We hadden in die eerste helft wel veel balbezit, maar hebben daar uiteindeli­jk veel te weinig mee gedaan. VC Herentals kwam duidelijk beter tot zijn recht op dit zware veld. De thuisploeg had opmerkelij­k meer power in huis. De tweede helft verliep daarentege­n meer in ons voordeel. We stelden wel gelijk, maar dwongen nog enkele goede kansen af. De mogelijkhe­id bestond dus om te winnen, maar ook Herentals kwam nog enkele keren dichtbij de zege. In het laatste halfuur kon de wedstrijd werkelijk alle kanten uitdraaien.”

“Ik ben alvast heel tevreden met de mentalitei­t die mijn spelers vandaag getoond hebben. Die vechtlust gaf immers de doorslag en zorgde ervoor dat we met een punt het veld verlieten.”

 ?? FOTO MPICS ?? De rebound van Willem Brouwers werd op de lijn gekeerd.
FOTO MPICS De rebound van Willem Brouwers werd op de lijn gekeerd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium