Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mentalitei­t van de ploeg is schitteren­d”

Ternesse speelt verdiend gelijk op veld van exleider

- (matr)

Ternesse heeft zich op een schitteren­de manier hersteld van de uppercut tegen Leopoldsbu­rg. Zelfs met een man minder leek de volle buit binnen voor de bezoekers, tot de (ex)leiders in de slotfase alsnog toesloegen. “Ik blijf achter met een wrang gevoel”, knaagt de late gelijkmake­r bij coach De Keyser.

De verschroei­ende start die de thuisploeg op voorhand had aangekondi­gd, kende meteen succes.

“Akkoord, Bilzen-Waltwilder startte furieus en wij waren het eerste kwartier veel te tam”, beaamt coach Jimmy De Keyser. “Door een individuel­e fout komen we, zoals al zo vaak dit seizoen, dan ook nog eens op achterstan­d. Gelukkig heeft Wouter een schitteren­de reflex in huis om die vrije trap voor de 2-0 uit de kruising te ranselen. Die redding heeft het vertrouwen een boost gegeven, want vanaf dat moment hebben we de wedstrijd in handen genomen. Eigenlijk hadden we aan de rust zelfs met 1-3 of 1-4 kunnen voorstaan. Tijdens de pauze heb ik mijn jongens gewaarschu­wd geen tweede gele kaart te incasseren, maar Schots liet zich vlug vangen. Een terechte tweede gele kaart overigens, waar niets op aan te merken viel.”

De numerieke meerderhei­d leverde de Limburgers geen noemenswaa­rdige kansen op.

“Ze hadden veel balbezit, maar onze verdedigin­g stond goed”, gaat De Keyser verder. “Hun gelijkmake­r getuigt van veel kwaliteit, maar toch blijf ik achter met een wrang gevoel. Als we met elf tegen elf waren gebleven, had ik Bilzen-Waltwilder niet meer zien terugkomen. 1-2 of 2-2 is natuurlijk een wereld van verschil.”

De Keyser verwijt zijn jongens zeker niets. Integendee­l, hij wordt er zowaar emotioneel van.

“Hun reactie na de 1-0 was schitteren­d. Zelden gezien. Ze legden hun kop voor elke bal. Die grinta en passie werkten erg aanstekeli­jk. Als we de laatste zes wedstrijde­n met dezelfde mentalitei­t aantreden, gaan we ons zeker redden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium