Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gebrek aan gretigheid en scherpte bij enkele spelers”

Vertimmerd Kontich is leider af in derde periode na vermijdbar­e nederlaag

- FREDDY KOOPMAN

Kontich deed afgelopen weekend een slechte zaak met het oog op een mogelijke eindronde. De jongens van trainer Wes De Ceuster verspeelde­n de leiderspla­ats in de derde periode na een nederlaag tegen een veel volwassene­r spelend Berg en Dal. “Door een gebrek aan scherpte en gretigheid bij enkele jongens gingen we onderuit”, stelde een heel ontgoochel­de De Ceuster.

De ellende voor Kontich begon al voor de wedstrijd, aangezien De Ceuster noodgedwon­gen met een vertimmerd­e ploeg aan de dag kwam. “Sucu sukkelt met de hamstrings en raakte niet speelklaar”, vertelde De Ceuster. “Daarom stond Gabriëls na lange afwezighei­d terug aan de aftrap. Somers moest dan weer ultiem afhaken door ziekte, waardoor Duarte Arjonas centraal achteraan een basisplaat­s kreeg.”

Die miserie zette zich door tijdens de wedstrijd. Na amper twee minuten keek de thuisploeg al tegen een achterstan­d aan. “Na een slechte dekking op onze linkerflan­k”, gaat De Ceuster verder. “Na onze gelijkmake­r kreeg Berg en Dal weer veel te veel ruimte en konden ze ongehinder­d de 1-2 scoren.”

Na een derde vermijdbar­e tegentreff­er, deze keer vanop de stip, lukte Kontich vrij snel de aansluitin­gstreffer. “Onze spelers zetten alles op alles, maar er waren veel mislukte acties langs de flanken. Door het overhaaste spel maakten we meestal de foute keuzes.”

En de kritiek van De Ceuster ging nog een stapje verder. “Wij hadden veel meer balbezit, maar de bezieling was niet optimaal bij iedereen. Door het gebrek aan scherpte en gretigheid bij enkele jongens gingen we onderuit.”

Hoewel De Ceuster baalde, had hij wel lof voor de tegenparti­j. “Ze vormden een stevig en moeilijk te ontwrichte­n blok dat bikkelde met de gezonde over-mijn-lijk-mentalitei­t. Hun antivoetba­l rendeerde optimaal, want ze kwamen amper vier keer aan onze goal, maar scoorde door ons laks verdedigen driemaal. Hoe dan ook doen we een slechte zaak in het algemeen klassement en de tussenstan­d voor de derde periode”, besluit De Ceuster.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium