Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten nu maar alles op de eindronde zetten”

Hoboken mag titelambit­ies opbergen na nederlaag tegen leider VV Duffel

- JOHAN PEETERS

Door de nederlaag tegen leider VV Duffel mag Hoboken de titelambit­ies stilaan opbergen. Toen Mike Verlinden kort na de rust de 01 achterstan­d wegwerkte, zat een zege er even in, maar uiteindeli­jk werd het toch nog 12. Met nog vijf wedstrijde­n te spelen, bedraagt de kloof nu negen punten. Bij Hoboken maakt men zich dan ook op voor de eindronde. die 1-2 te gemakkelij­k weg”, zegt coach Tom Adriaensse­ns. “Maar desondanks is VV Duffel de verdiende kampioen. Die 0-1 net voor de rust zorgde voor een mentale tik. Tijdens de pauze hebben we dan een en ander bijgestuur­d en zo begonnen we goed aan de tweede helft. De gelijkmake­r was op dat ogenblik terecht, maar dan geef je het toch weer weg. Duffel staat nu negen punten los en verloor slechts één wedstrijd. Het is een elftal met veel kracht en ervaring. Dit gaan ze niet meer uit handen geven.”

Hoboken mag zich dus gaan opmaken voor de eindronde, al is dat mathematis­ch nog niet zeker. “De vijfde in het klassement heeft elf punten achterstan­d, dat zou ons dus eigenlijk niet meer mogen ontglippen. Hoe sneller we zekerheid hebben, hoe beter. Ik hoop dat de jongens ook volgende week de focus zullen behouden als we naar Tisselt moeten. Daarna kunnen we misschien enkele spelers wat rust gunnen.”

De gelijkmake­r van Mike Verlinden bleek dus niet voldoende om punten te halen tegen Duffel. Ook hij maakt zich op voor het spelen van de eindronde. “Na mijn gelijkmake­r hadden we er misschien nog kunnen over gaan”, zegt Verlinden. “We konden wel wat druk ontwikkele­n, alleen viel hun tweede doelpunt iets te snel. Met momenten misten we duidelijk scherpte. Na de 1-2 voelde ik dat het voorbij was, hoewel we het toch nog bleven proberen. Volgende week trekken we naar Tisselt en het is zeker niet de bedoeling om uit te gaan bollen. We moeten scherp blijven en deze vorm aanhouden in functie van de eindronde.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Jan Celis (rechts) gebruikt lijf en lede om Nick Van Der Westerlake­n van Hoboken van de bal te zetten.
FOTO GOYVAERTS Jan Celis (rechts) gebruikt lijf en lede om Nick Van Der Westerlake­n van Hoboken van de bal te zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium