Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vroege rode kaart bij hen heeft ons serieus geholpen”

Konstantin Kudravtsje­v en Kaart winnen topper en doen weer volop mee voor titel

- WALTER PEERSMANS

Krijgen we dan toch nog spanning voor de titel in derde provincial­e A? Kaart won gisteren de topper van Kalmthout en nadert zo tot op drie punten van de leider. Met ook nog Loenhout, dat een heel scheve situatie dit weekend nog rechtzette tegen Donk en zo op één punt volgt van Kalmthout, wordt het bovenaan plots wel heel spannend.

De topper tegen Kalmthout kon voor Kaart moeilijk beter beginnen. Na amper vijf minuten werd Wouter De Bruyn uitgeslote­n bij de bezoekers na een fout in de zestien. Kaartaanvo­erder Gregory Van Overmeiren nam het cadeau aan en zette de thuisploeg vanop de strafschop­stip 1-0 voor.

“Dat vroege doelpunt heeft ons een heel eind op weg gezet”, zegt Konstantin Kudrjavtse­v. Nochtans speelde Kaart in de eerste helft toch redelijk verdedigen­d. Maar liefst vijf verdediger­s bleven meestal in de buurt van twee Kalmthouts­e spelers.

“Het klopt dat we voor rust misschien iets te defensief voor de dag kwamen. Dat vond ik zelf ook. Maar na de rust hebben de druk dan opgevoerd en aanvallend­er gaan spelen. Ik vind niet dat er op onze zege iets aan te merken was. De eindronde komt ineens ook wel heel dichtbij. Al zijn we er nog niet helemaal.”

Bij Kalmthout was men niet te spreken over die vroege rode kaart. “Dat heeft onze kansen gehypothek­eerd”, zegt Yonoi Paelinckx. “Ik vond het echt overdreven. Voor rust konden we het met zijn tienen nog belopen, we speelden goed en ik vond voetballen­d zelf beter. Maar na de pauze voelde je die rode kaart en meer, dat is ons op het einde zuur opgebroken. Er ziet niets anders op dan deze match snel vergeten en er de komende weken alles aan doen om onze koppositie te verdedigen en de titel te pakken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium