Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse derby in Playoff 2

Vandaag bekendmaki­ng kalender Play-offs

-

Wanneer worden de Playoffs gespeeld?

De kalender wordt vandaag om 15.00u bekendgema­akt. Wat vaststaat is dat de eerste speeldag begint op vrijdag 30 maart. De tiende speeldag vindt plaats in het weekend van 19 mei. De barragedue­ls voor het laatste Europese ticket worden afgehandel­d op 23 en 27 mei.

Wie krijgt welk Europees ticket?

Club Brugge is als winnaar van de reguliere competitie zeker van deelname aan de derde voorronde van de Europa League. De kampioen gaat rechtstree­ks naar de groepsfase van de Champions League. De nummer twee treedt aan in de derde voorronde van de Champions League. De bekerwinna­ar gaat naar de groepsfase van de Europa League. De nummer vier speelt tegen de winnaar van Play-off 2 in een heen- en terugmatch om deelname aan de tweede voorronde van de Europa League. Tenzij de bekerwinna­ar bij de eerste vier eindigt. Dan worden deze barragedue­ls door de nummer vijf van Play-off 1 gespeeld.

Wie is kampioen bij gelijke punten?

Indien de eerste en tweede in het klassement eindigen met een gelijk aantal punten, heeft de eerste uit de reguliere competitie - Club Brugge dus - het voordeel. Wel wordt er eerst gekeken of een van beide ploegen een half punt kreeg door de puntenafro­nding na de reguliere competitie. Daarna geven de gewonnen wedstrijde­n de doorslag, gevolgd door het doelsaldo en de gemaakte doelpunten.

Wat staat er op het spel in Playoff 2?

Alle ploegen beginnen met nul punten en op het einde maken de winnaar van groep A en groep B in één onderling duel uit wie zich tot winnaar van Play-off 2 kroont, mits een Europese licentie. Die speelt dan op zijn beurt tegen de vierde (of vijfde) uit Play-off 1 voor het laatste Europese ticket. De nummers twee tot en met vier uit de Proximus League kunnen dus niet meer promoveren, maar wel nog Europees spelen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium