Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wat nu, Malinwa?

KV Mechelen is knockout. Na elf seizoenen in 1A zakt de traditiecl­ub naar 1B. Wat nu? Hoe (snel) komt Malinwa dit drama te boven? Het nieuwe bestuur staat voor een enorme uitdaging.

-

Zes miljoen minder budget

Het rampscenar­io werd vorige week tijdens de maandelijk­se raad van bestuur nog overlopen. Redde KV zich, dan kon het budget naar 17 miljoen. Maar KV is gedegradee­rd en dus daalt het naar 11 miljoen. Een groot, maar ook logisch verschil, want sponsorcon­tracten worden herzien, de tv-gelden dalen en ook abonnement­enen ticketverk­oop gaan achteruit. Gisteren was er meer dan 16.000 man, tegen Tubeke en Union is dat misschien de helft. Gelukkig voor KV brengt Bandé nog 8,25 miljoen euro op. En gelukkig voor KV is het nu een nv en heeft het “heel kapitaalkr­achtige mensen” aan boord - dixit voorzitter Timmermans. Het vorige bestuur, dat elke euro drie keer moest omdraaien, had het in 1B nog moeilijker gekregen.

Wel gloednieuw­e tribune

Die kapitaalkr­achtige mensen - Olivier Somers (Gemaco) en Dieter Penninckx (onder meer Brantano) op kop - gaan alleszins door met de plannen. KV zal het knapste stadion van 1B hebben, want begin april gaat de verouderde hoofdtribu­ne tegen de grond en komt er een nieuwe, die er in juli al moet staan. Bouwbedrij­f Verelst, ex-sponsor van de Rode Duivels, wordt ingeschake­ld als aannemer. Somers en co willen dat de club groeit en die tribune moet daarbij helpen, ze laten zich niet afstoppen door de degradatie. Dankzij de nieuwe tribune zal KV in de toekomst in eigen huis Europees kunnen spelen, maar dat zal allicht nog een tijdje duren. De komende drie maanden wordt er sowieso niet gevoetbald op KV, dat dus wedstrijdi­nkomsten misloopt, maar wel de spelers moet blijven betalen.

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS, GMAX ??
FOTO'S PHOTO NEWS, GMAX
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium