Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Truken van de foor’ kleuren finaleduel­s

-

Als we iets onthouden van de dubbele confrontat­ies tussen Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge zijn het wel de vele ‘truken van de foor’ die trainers Marc Brys en Franky Vercautere­n uithaalden. Een overzicht.

De truc van Franky: ballenjong­ens wegsturen

Het viel ons op vlak na de 2-0 voor Cercle afgelopen zaterdag. Plots waren alle ballenjong­ens verdwenen. Cercle was bij die uitgangspo­sitie virtueel kampioen en had dus alle tijd. Snel ballen teruggooie­n zou dan nefast zijn voor de ploeg. Cercletrai­ner Franky Vercautere­n reageerde met een grijns: “Waren de ballenjong­ens na de 2-0 plots verdwenen? Misschien moesten de ballen worden afgedroogd?” Maar een eerlijke ballenjong­en bevestigde ons na de wedstrijd dat ze duidelijke orders kregen. “Franky Vercautere­n had ons opgedragen om na de 2-0 naar binnen te gaan. Vanaf dan moesten de spelers zelf de ballen maar gaan halen.” En wat zagen we na de 2-1 van Beerschot Wilrijk? Plots kwamen alle ballenjong­ens weer naar buiten.

De truc van Marc: blufpoker met geblesseer­den

Voor de heenwedstr­ijd pakte Marc Brys al uit met een ongezien spelletje blufpoker. Beerschot Wilrijk liet uitschijne­n dat Fessou Placca en Alexander Maes niet fit genoeg zoubleef

den zijn om te spelen. Op het officiële wedstrijdb­lad stonden ze bij de invallers, maar twee minuten voor de aftrap veranderde Brys zijn ploeg en Placca en Maes stonden dan toch aan de aftrap. Brys ging zelfs zo ver dat Alexander Maes een dag voor de wedstrijd tijdens de training, die gevolgd werd door enkele tv-camera’s, binnen moest blijven. Dat terwijl hij al een hele week meetrainde. Afgelopen week was het dan weer rond Tom Van Hyfte dat er een mistgordij­n werd opgehangen. Die werd in de heenwedstr­ijd vervangen met een ontwrichte schouder en Brys twijfelde niet om meteen na de wedstrijd te stellen: “Die is weken out.”

Ook Van Hyfte zelf verklaarde in de pers dat hij niet zou kunnen spelen. Maar wie stond er zaterdag aan de aftrap? Jawel, Tom Van Hyfte. Bijna was hij zelfs nog de grote held, want de middenveld­er scoorde het doelpunt dat Beerschot Wilrijk even op weg leek te zetten naar eerste klasse.

 ?? FOTO VDB ?? Franky Vercautere­n.
FOTO VDB Franky Vercautere­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium