Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We speelden niet als kampioenen”

Joren Dom beleeft grootste teleurstel­ling uit carrière

-

Ondanks de zware ontgoochel­ing was Joren Dom toch bereid om even terug te blikken op de wedstrijd.

“Of het al dan niet strafschop was, ik zou het in alle eerlijkhei­d niet durven zeggen”, opent Dom. “We kunnen in ieder geval spreken van een discutabel­e strafschop. Was er echt een overtredin­g of niet? Dat de scheidsrec­hter na overleg met de videoref dan toch beslist om de bal op de stip te leggen, zorgt voor een nog slechter gevoel. Vooral omdat dergelijke beslissing wordt genomen in de laatste minuut van een wedstrijd waarin zo veel op het spel staat. Zuur, heel zuur.”

Dom geeft wel toe dat het zaterdag niet enkel die strafschop was die Beerschot Wilrijk de das om deed.

“Zestig minuten lang speelden we niet als kampioenen. Hoe graag we het allemaal ook wilden, we konden vandaag niet brengen wat we zo graag wilden. Dit zorgt voor de grootste ontgoochel­ing uit mijn carrière. Eens in balbezit wisten we blijkbaar niet wat ermee aan te vangen. Te weinig spelers stonden recht om de bal op te eisen. Dan is het logisch dat je geen enkele kans kunt creëren.”

De laatste finaleweds­trijd is een goede samenvatti­ng van het seizoen dat Beerschot Wilrijk draaide. “De eerste helft speelden we zoals de tweede periode verliep en de tweede helft of het laatste halfuur was een kopie van ons voetbal tijdens de eerste periode”, stelt Dom. “Het gevoel valt moeilijk met woorden te omschrijve­n. Vooral de manier waarop we deze promotie missen, doet veel pijn. We worden in zeven minuten van de hemel naar de hel gekatapult­eerd. We wisten dat Cercle tijdens de slotfase hoge ballen voor ons doel zou droppen. Het was enkel een kwestie om een paar minuutjes onze kopjes er bij te houden.”

Weer die ommekeer

“Het lijkt wel alsof het allemaal zo moest zijn. Eerst die onwaarschi­jnlijke ommekeer tegen Cercle Brugge op het Kiel (van een 2-0-voorsprong naar een 2-3-nederlaag in zeven minuten,

red.) en vandaag dit. Wij wilden die promotie en we hadden het gevoel er ook klaar voor te zijn, maar het liep anders af dan verhoopt. Ik kan nu echt niets zinnigs zeggen over wat ons te wachten staat in Play-off 2. Daar staat mijn hoofd nu niet naar.”

‘‘We wisten pas enkele uren voor de start van de match dat Maes niet mocht spelen. Had het ook zo lang geduurd als het over een speler van Anderlecht ging?’’

‘‘Playoff 2? Laat me daar alsjeblief­t nog niet aan denken.’’

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium