Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het verhaal stopt hier niet”

Beerschot WIlrijkvoo­rzitter Eric Roef kijkt met optimisme naar de toekomst

- HUGO FRET

“Op twee minuten voor het einde zaten we nog in eerste klasse. Als je het dan toch nog moet afgeven, doet dat uiteraard pijn en zorgt dat voor gevoelens van teleurstel­ling en ontgoochel­ing. Enkel de kers op de taart ontbreekt. Een vijfde promotie op rij, het had mooi en uniek geweest mocht het gelukt zijn. Dat het dan ook nog moet gebeuren met een strafschop, maakt het nog pijnlijker. Of het nu wel of niet de juiste beslissing was, doet er niet meer toe. De scheidsrec­hter floot strafschop en de speler van Cercle trapte hem bin- nen. Daar moeten we mee verder. Tenslotte verloren we van een Cercle met de nodige kwaliteite­n. Er moet toch een verschil merkbaar zijn tussen een ploeg die over een budget van 11 miljoen beschikte, tegenover een ploeg met een budget van 3,5 miljoen. Als je dan pas in de laatste minuut van de competitie de promotie uit handen moet geven, denken wij dat wij goed gewerkt hebben.”

Maar hoe moet het nu verder met Beerschot Wilrijk, na de gemiste promotie?

“We moeten nu in de eerste instantie de rust bewaren en er over waken dat de huidige teleurstel­ling niet overslaat in paniek. Daar is niet de minste reden voor”, sust de voorzitter. “Wij, of beter gezegd onze investeerd­ers, hadden één plan klaar voor 1A en één voor 1B. We mogen in feite niet klagen. We begonnen aan de competitie met de ambitie in de top vier te eindigen. Daar zijn we grandioos in geslaagd. Meer nog, we wonnen de eerste periode, speelden de finale en tot twee minuten voor het einde hadden we de promotie in handen. Die ambitie verandert nu. Volgend seizoen beginnen we wel degelijk met de doelstelli­ng om de promotie naar 1A af te dwingen. Er ligt die sportieve uitdaging klaar en willen de club ook profession­eel verder uitbouwen. Het verhaal van Beerschot Wilrijk stopt hier niet. Daarover zijn onze investeerd­ers het duidelijk eens. We willen zo snel mogelijk naar eerste klasse. Wat gebeurde, hoort bij de sport. Maar dat houdt ons niet tegen om samen verder te bouwen,” klinkt het optimistis­ch bij de voorzitter.

“Bestuur, spelers, technische staf en supporters, iedereen is ontgoochel­d,” reageert Beerschot Wilrijkvoo­rzitter Eric Roef. “Als je er zo dichtbij bent, is dat niet meer dan logisch.” Maar Beerschot Wilrijk wil en zal verdergaan, klinkt het ook.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium