Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hoe kan je nu iets negatiefs zeggen over Bölöni?”

- GERT GYSEN

Geen Playoff 1 voor Antwerp. Het stond van speeldag vier tot en met speeldag 26 onafgebrok­en in de top zes, maar door een 7 op 27 na Nieuwjaar mag het niet naar de hoogmis van het Belgische voetbal. Maar grote baas Paul Gheysens zit daarom niet in zak en as. “Kijk, we staan al ver. Laat ons nu eens een keer tevreden zijn.”

Antwerp heeft tot de laatste speeldag gestreden voor Play-off 1, maar eindigt finaal achtste in de reguliere competitie. Op het veld van Anderlecht was er nog een waterkans, maar ondanks een vroege rode kaart voor Leander Dendoncker en later ook rood voor Adrien Trebel ging de Great Old toch onderuit. Dat zorgde niet voor zware ontgoochel­ing bij grote baas Paul Gheysens.

“We hadden liever Play-off 1 gespeeld, dat is duidelijk. Maar als je het geheel bekijkt, moeten we tevreden zijn. Dat we nu in Play-off 2 zitten, wil niet zeggen dat we blijven stilstaan, hé. Is er nu minder enthousias­me? Zeker niet. Gaan we het rustiger aan doen? Neen. We gaan volop verder.”

Plan

En als het van Gheysens afhangt, gaat de club ook verder met trainer Laszlo Bölöni. De Roemeen - die gisteren door een schorsing zijn 65e verjaardag in de tribune vierde - kreeg na Nieuwjaar kritiek van supporters over zijn vele wissels en vanuit de spelersgro­ep over zijn veeleisend­e aanpak. Maar Gheysens staat voor de volle honderd procent achter zijn coach. “We mogen super gelukkig zijn met die trainer. Hoe kan je nu iets negatiefs zeggen over Laszlo? Hij zal in bepaalde matchen eens wat keuzes gemaakt hebben die iemand anders niet had gemaakt. Maar dat ga je altijd hebben. Ik zeg u: hij is geen doorsnee trainer, hij is een topper. Kijk, er kwamen dit seizoen 25 nieuwe spelers. Dat is niet simpel om dat meteen te laten werken. Ik heb een groot respect voor wat Laszlo Bölöni heeft gepresteer­d. Hij heeft misschien wat fouten gemaakt, maar laten we maar vooral spreken over wat hij gepresteer­d heeft in het begin van het seizoen. Hij is een fantastisc­he man. Samen met sportief directeur Luciano D’Onofrio zit onze coach niet stil. Die mensen zijn nu al naar volgend seizoen toe aan het werken. We moeten ervoor zorgen dat we de juiste spelers bij elkaar krijgen. Ik zat op de tribune aan de zijde van Luciano en Laszlo en dan kan je horen dat zij wel weten wat er moet gebeuren. Ze gaan dat rond krijgen. Ik ben daar zeker van.”

“Ik waarschuw je nu al: zet volgend jaar alles maar op scherp. We gaan op korte termijn een fantastisc­he ploeg bij elkaar brengen voor volgend seizoen. We moeten nu zien: wie trek je aan, wie laat je gaan,…? Daar zit een fantastisc­h plan achter.”

Dat er op dit moment teleurstel­ling heerst over het mislopen van Play-off 1 kan Gheysens begrijpen, maar hij gaat daar niet in mee.

“Er moet geen teleurstel­ling zijn. Er moet vreugde zijn. Je zal zien, allemaal samen gaan we met Antwerp heel ver geraken. Want ik vind het eigenlijk fantastisc­h hoe we dit jaar gewerkt hebben. De manier waarop Luciano de spelers bij elkaar gebracht heeft, de manier waarop Laszlo dat heeft doen werken,… Kijk naar de eerste competitie­match tegen Anderlecht. Dat overtrof toch alle verwachtin­gen? En dat was de maanden daarna ook het geval. Maar iedereen moet beseffen dat het onmogelijk is om alle spelers tot het einde van het seizoen zichzelf te laten overtreffe­n. Zoiets kan niet.”

Paul Gheysens ‘‘Ik waarschuw je nu al: zet volgend jaar alles maar op scherp. We gaan op korte termijn een fantastisc­he ploeg bij elkaar brengen

voor volgend seizoen.”

 ?? FOTO BELGA
FOTO TOM GOYVAERTS ?? Bolat ligt verslagen in het doel, Teodorczyk heeft net gescoord. Antwerp kon niet stunten bij de regerende kampioen.
FOTO BELGA FOTO TOM GOYVAERTS Bolat ligt verslagen in het doel, Teodorczyk heeft net gescoord. Antwerp kon niet stunten bij de regerende kampioen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium