Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vanden Stock verzoent zich bij zijn afscheid met Gheysens

-

Roger Vanden Stock (75) nam gisteren in stijl afscheid als voorzitter van Anderlecht en speelde daarbij ook nog één keer de grote verzoener in het Belgische voetbal. Voor de wedstrijd dineerde de president met Antwerpbaa­s Paul Gheysens, diens vrouw en drie kinderen en de Antwerpbes­tuurders Luciano D’Onofrio, Sven Jaecques en Christophe Segers. De relatie tussen Vanden Stock en Gheysens was daarvoor nochtans erg koel nadat Anderlecht had geweigerd in zijn Eurostadio­n te gaan voetballen en ook nadat Gheysens naast RSCA had gegrepen bij de verkoop van de club.

Vanden Stock toonde zich mild en wilde geen taferelen zoals tijdens Antwerp Club Brugge enkele weken geleden. Toen tafelden Paul Gheysens en Clubvoorzi­tter Bart Verhaeghe zelfs niet samen omdat er tussen hen ook onenigheid is, onder meer over het Eurostadio­ndossier. Gheysens zelf toonde ook zijn goodwill, want hij heeft niet de gewoonte om naar elke uitmatch te gaan en maakte toch de trip naar Anderlecht. Achteraf zei de Antwerpbaa­s zelfs: “Ro ger is mijn vriend. Hoe lang zaten we vandaag niet aan elkaars zijde. De tijd zal uitwijzen wat er in alle dossiers echt gebeurd is.”

Marc Coucke, die ook een moeilijke relatie heeft met Paul Gheysens, zat nog niet mee aan de bestuursta­fel. Coucke is officieel nog geen voorzitter en was nog steeds een speciale genodigde van Anderlecht. Of er ook tussen hen toenaderin­g komt, valt af te wachten.

Zetterberg

Zowel Gheysens als Coucke klapten wel enthousias­t mee toen Vanden Stock voor de aftrap in de bloemetjes werd gezet. De voorzitter kon zijn tranen maar moeilijk bedwingen. De tifo met de beeltenis van hem en zijn vader was veelzeggen­d, de staande ovatie van het publiek en de erehaag van de spelers bezorgden hem kippenvel, maar het meest emotionele moment was toen zijn kleinkinde­ren het veld opkwamen samen met zijn lievelings­speler Par Zetterberg. “Par is de zoon die ik nooit had”, stelde Vanden Stock. De gewezen spelverdel­er was speciaal naar België afgereisd voor het einde van een tijdperk.(jug,

 ?? FOTO'S ISOSPORT, BELGA ?? Emotie troef bij het afscheid van Roger Vanden Stock als voorzitter.
FOTO'S ISOSPORT, BELGA Emotie troef bij het afscheid van Roger Vanden Stock als voorzitter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium