Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is hard en zuur” (bis)

Kortrijk grijpt na bekerfinal­e even nipt en “even onverdiend” naast Playoff 1

-

Kortrijk, begin november nog 15e, stond tussen de vierde minuut en minuut 72 in Playoff 1. Dat het alsnog misliep, kwam keihard aan in het Guldenspor­enstadion. “En dan vooral omdat wij en niet Standard Playoff 1 verdienden”, vindt coach Glen De Boeck.

“Dat is hard, zuur en spijtig.” Anders kon na de match niet worden verwacht van de Kortrijkse coach Glen De Boeck. “Aan de rust zeiden we: 2-0 in Oostende. Als we dit houden, spelen we Play-off 1.” Aanvoerder Hannes Van Der Bruggen hield al geen rekening meer met de Rouches. “Ik had op dat moment het meeste schrik van Antwerp. 1-1 tegen tien man, die lappen er nog een bij, dacht ik.” Neen, het was Standard dat er drie inlapte. Het mocht niet zijn. De spelers, die na affluiten nog minutenlan­g rond de smartphone van ploegmanag­er Claude Gezelle stonden, biddend dat Oostende in blessureti­jd nog ging scoren, waren eraan voor alle moeite. Hard, zuur en spijtig. “Vooral ook omdat we er zo dichtbij waren”, aldus De Boeck. “Net zoals we de bekerfinal­e misten. Dat maakt een tweede zware ontgoochel­ing.” Van Der Bruggen gaf daarbij aan dat hij die bekerfinal­e niet wil zien: “Dat zou weer pieken.”

De Boeck vond dat zijn ploeg twee keer beter verdiende. “Wij waren in de beker beter dan Genk. Of ik vind dat wij en niet Standard Play-off 1 moesten spelen? De vraag stellen is ze beantwoord­en. Ja. Op basis van ons geweldig parcours: tien overwinnin­gen sinds 8 november.” Felice Mazzu, coach van Charleroi dat nu al acht wedstrijde­n niet meer won, knikte: “Un parcours exceptione­l.”

De Boeck ging rekenen: “Tegen Eupen (0-0, red.) verdienden we in de 88e minuut een strafschop en Standard scoorde in de slotminuut nog tegen Moeskroen (4-3, red.) : maak de rekening maar.” Dan tellen we er ook nog de thuisneder­laag tegen aartsrivaa­l Zulte Waregem bij (0-1), die verloren punten zijn nog het meest hard en zuur. En dat vond Perbet ook wel: “Maar felicitati­es voor Standard. 2-0 ophalen in Oostende: chapeau.”

Niet zo sexy

Maar voor de tweede keer blijft KVK ondanks zijn onwaarschi­jnlijke remonte met lege handen achter. Alleen al Chevalier (alweer een goal), Makarenko, (gisteren weer ijzersterk) en Kaminski, stilaan de beste keeper van het land: zij verdienden beter. Nu wacht Play-off 2. “Natuurlijk minder sexy dan Play-off 1, maar we zijn profs en mijn ploeg is mentaal sterk genoeg,” hield De Boeck zich sterk.

Toch kon alvast één KVK-speler de ontgoochel­ing al wat relativere­n. Jéremy Perbet, gisteren weer even goaltjesdi­ef. “Ik kon vorige zomer ook naar Mechelen”, bekende hij. “Dan liever Play-off 2.” Maar hij voegde er snel aan toe: “Gelukkig begint Playoff 2 nog niet morgen, want dat zou echt moeilijk zijn. De vier dagen rust zijn welgekomen om ons hoofd te ledigen.”(fbu,

Jéremy Perbet ‘‘Ik kon vorige zomer ook naar Mechelen. Dan toch liever Playoff 2.’’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium